SEGRE

NATACIÓ TRAVESSIES

Gesta nedant als 71 anys

El lleidatà Josep Farré és el nadador estatal més veterà a creuar l’estret de Gibraltar || Ara participarà en la prova de tres quilòmetres dels Mundials

Josep Farré, que als 71 anys s’ha convertit en el nadador més veterà a creuar l’estret.

Josep Farré, que als 71 anys s’ha convertit en el nadador més veterà a creuar l’estret.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Farré es va convertir el passat dia 15 en el nadador estatal més veterà a creuar l’estret de Gibraltar, un rècord que va aconseguir per segona vegada als seus 71 anys, ja que en fa deu ja havia completat aquesta gesta. A més, no només va tornar a nadar els 14,4 quilòmetres que separen Punta de Oliveros i Punta Cires, sinó que va rebaixar en més d’una hora el seu anterior registre. “El primer intent va ser molt dur, perquè el mar estava en males condicions i vaig tardar 4 hores i 43 minuts. Aquesta vegada estava més en calma i vaig aconseguir creuar en 3 hores i 38 minuts. Tanmateix, el més important és acabar. Aquesta prova no és cap cursa, és un repte personal”, diu Josep, que es va iniciar al CN Sant Andreu i que ara reparteix els seus entrenaments entre el CN Lleida i el Sícoris Club.

Farré també és el segon de més edat a nivell continental i el quart del món. El rècord el té el peruà Daniel Carpio, que va aconseguir aquest repte en quatre ocasions, l’última amb 83 anys. En aquest sentit, el lleidatà assenyala que “si em garanteixen que tornaré a tenir les mateixes condicions al mar, ho tornaré a repetir en el futur, no ho descarto. Tanmateix, ara no tinc cap repte en ment”. Farré participarà a l’agost en els Mundials màsters, que es disputen a Budapest. “Allà seré en la prova dels 3 quilòmetres i en els 800. No vull participar en altres distàncies perquè, com és habitual, totes les despeses corren del nostre compte i serien massa dies a Hongria”, diu.

Va aconseguir rebaixar en més d’una hora el seu registre de fa deu anys gràcies al bon estat del mar

Josep, que va nàixer a Barcelona però que resideix a Lleida des del 1978, té un palmarès envejable per a qualsevol nadador, malgrat que es va iniciar tard en la piscina. “Fins als dotze anys no em vaig atrevir a posar-me a l’aigua, em feia por. Tanmateix, per tradició familiar vaig anar agafant-li gust i des d’aleshores no he parat. Amb la meua esposa competim en moltes travessies i és una cosa que m’encanta. La natació és un esport que pot practicar qualsevol persona i, a més, fer-ho fins a una edat molt avançada”.

Josep Farré, que als 71 anys s’ha convertit en el nadador més veterà a creuar l’estret.

Josep Farré, que als 71 anys s’ha convertit en el nadador més veterà a creuar l’estret.LLEONARD DELSHAMS

tracking