SEGRE

MUNDIAL GRAN PREMI D'HOLANDA

Màrquez, tercer a la Catedral

Rossi i Petrucci superen a Assen el lleidatà, que se situa a 11 punts del nou líder, Dovizioso || Viñales perd la primera plaça al tenir una caiguda

Marc Màrquez celebra la tercera posició al Gran Premi d’Holanda.

Marc Màrquez celebra la tercera posició al Gran Premi d’Holanda.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Valentino Rossi va tornar a dalt de tot del podi després de vèncer en el GP d’Holanda, disputat aquet diumenge al circuit d’Assen, més conegut com la Catedral. L’italià va sumar la seua primera victòria de l’any després de gestionar a la perfecció la carrera, superant el seu compatriota Danilo Petrucci i el lleidatà Marc Màrquez, segon i tercer, respectivament. Andrea Dovizioso, cinquè a Assen, és nou líder del Mundial a l’acabar a terra Maverick Viñales.

L’elecció dels pneumàtics i la pluja havien de ser els factors externs que condicionarien d’alguna manera una cursa en la qual aviat es va formar un grup de cap Johann Zarco –millor crono d’entrenaments–, Màrquez, Rossi i Petrucci.

Viñales, amb problemes durant els entrenaments que el van relegar a l’onzena plaça, no va millorar gaire a l’apagar-se el semàfor i al final de la segona volta era desè, la qual cosa l’allunyava de la lluita pel podi, encara que a poc a poc va anar desfent-se de rivals i en la setena volta era vuitè, però la seua ascensió va quedar estroncada de soca-rel a l’anar-se’n al terra en la dotzena volta.

“He anat amb molt de compte, perquè era complicat entendre on era el límit”

Al capdavant, Zarco es va mantenir ferm en el lideratge seguit com si fossin les seues ombres per Màrquez, Rossi i Petrucci, que van acumular 2,5 segons sobre el grup perseguidor, en el qual hi havia Viñales, que a la vuitena volta es va situar en setena posició després d’avançar Andrea Iannone i sent tres dècimes més ràpid que el quartet de cap.

Rossi va superar Màrquez en la frenada de final de recta al començament de l’onzena volta per situar-se segon i en aquesta mateixa volta Viñales va superar el britànic Scott Redding per col·locar-se cinquè i intentar caçar els escapats.

Petrucci va ser el següent protagonista al superar Màrquez per intentar posar-se darrere de Rossi, que en la setzena volta amb prou feines comptava amb sis dècimes d’avantatge. A només deu voltes per al final res estava decidit.

Quan en quedaven vuit, els comissaris de pista van començar a mostrar bandera blanca per l’aparició de la pluja en alguns punts, la qual cosa permetia l’entrada dels pilots al taller per canviar de moto, però cap dels pilots del capdavant ho va fer.

Petrucci va agafar el comandament a falta de quatre voltes per al final, però Rossi va recuperar la posició per plantar-se en l’última volta com a primer, una posició que ja no abandonaria. Per la seua part, Màrquez va aconseguir pujar al podi després d’una magistral passada a Cal Crutchlow. Malgrat perdre la tercera posició de la general, el pilot de Cervera es va atansar encara més al lideratge, que ara té a només onze punts.

Després de la prova, el lleidatà va assenyalar que “estic molt content amb el podi i la nostra carrera, perquè hem estat bastant competitius en sec, en una pista que no és de les millors per a nosaltres.

Les condicions eren bastant complicades i en aquest tipus de situacions pots perdre o guanyar molts punts. He optat per l’opció segura, més o menys. Potser podria haver intentat lluitar per la victòria, però sincerament, he tingut alguns avisos i he vist que era massa perillós per al Mundial, així que he decidit ser consistent en carrera i rodar fort al final.

He anat amb molt de compte, perquè era difícil entendre on era el límit, encara que al final ho he pogut gestionar bé. Estem a 11 punts del lideratge i això és important, no la quarta posició. Ara anem a alguns circuits que ens poden anar millor, així que continuem treballant dur i veurem què passa”.

A més, va afegir que “és un campionat molt llarg, com s’està demostrant. No hem arribat ni a la meitat del calendari i mira tot el que ha passat. Així que veurem com va durant l’any, en quines carreres podem atacar i quines no. Aquesta era una de les que tocava ser al podi”, va explicar. Marc va admetre que ja ha gastat dos dels seus comodins amb dos zeros fins ara.

En aquest sentit, després de dos ensurts, no va voler arriscar gaire per no sumar una tercera cursa nul·la. Per això, es va permetre lluitar pel podi i assegurar punts importants. “Has de donar el cent per cent i arriscar. Per ser tercer, he hagut d’arriscar molt. L’important és estar sempre allà, el que hem fet aquest cap de setmana. Cal buscar aquesta estabilitat i provar de gestionar-la”, va finalitzar el pilot.

Àlex acaba sisè en Moto2 i el seu company Morbidelli és més líder L’italià Franco Morbidelli es va imposar aquet diumenge en Moto2 del Gran Premi d’Holanda, augmentant el seu avantatge al capdavant del Mundial de la categoria, mentre que Àlex Màrquez només va poder ser sisè, encara que manté la tercera plaça en la classificació. De nou amb la pluja com a amenaça, els pilots van protagonitzar una sortida sense problemes, en la qual Morbidelli va defensar la seua pole, mentre que Thomas Luthi, que partia tercer, va avançar Takaaki Nakagami. Per la seua part, Màrquez es va dedicar a ascendir posicions des de la vuitena fins a la zona de podi en detriment de Nakagami. Tot això en un tram frenètic en el qual Miguel Oliveira i Mattia Pasini es van succeir en el podi.Amb l’aparició de les primeres gotes a la volta 8, Nakagami va tornar al lideratge, mentre darrere es va entaular la lluita per pujar al calaix. Morbidelli, a ritme de volta ràpida, va assaltar la primera plaça a la volta 18, un privilegi que li duraria dos voltes, amb la tornada al capdavant de Luthi. Tanmateix, quan tot apuntava a la victòria del suís, Morbidelli va recuperar el cap de cursa en l’última volta per aconseguir el cinquè triomf en 8 curses. Una maniobra il·legal de Pasini en l’última volta el va fer baixar de la tercera a la quarta plaça, i així Nakagami va pujar al podi. Àlex Màrquez va dir que “ha estat una batalla molt dura i penso que els aficionats se n’han anat contents amb el que han pagat per les entrades. Però no puc estar completament content perquè esperava més”.

El detall

Àlex acaba sisè en Moto2 i el seu company Morbidelli és més líder Canet va emportar-se la victòria en Moto3 a l’assaltar el liderat en l’última volta davant Romano Fenati i John McPhee. Joan Mir, líder del Mundial malgrat ser novè, va intentar posar ordre en les últimes voltes. Es va situar en primera posició i va forçar a falta de 4 voltes.

Però no va evitar el caos. En la volta decisiva, Mir era primer, amb McPhee, segon, Canet, tercer i Fenati, quart. Arón va passar ràpid l’escocès. A la meitat de la volta, Mir va tenir un problema i el van passar alguns pilots. Canet se la va jugar i va passar en la frenada abans de la xicana Fenati. Després va tapar bé. La lluita va ser al darrere. Bendsneyder es va tocar amb Rodrigo i va passar sobre la meta davant de la seua moto, i no es va classificar. Mir, tapat per la resta d’aspirants, sols va poder acabar novè.

Marc Màrquez celebra la tercera posició al Gran Premi d’Holanda.

Marc Màrquez celebra la tercera posició al Gran Premi d’Holanda.REPSOL MEDIA

tracking