SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Valverde abandona

El murcià deixa el Tour després d’una greu caiguda en la contrarellotge inaugural || Ion Izaguirre també es retira i el britànic Geraint Thomas guanya l’etapa

Geraint Thomas es va vestir amb el mallot groc de primer líder del Tour de França.

Geraint Thomas es va vestir amb el mallot groc de primer líder del Tour de França.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Valverde, del Movistar, va dir ahir adéu al Tour en la contrarellotge inaugural, de catorze quilòmetres, que va tenir lloc a Düsseldorf i que començaven una carrera marcada per la pluja, fet que va provocar que les caigudes fossin una constant. Després de set quilòmetres, al ciclista murcià li va marxar la roda de davant en un revolt, i va ser projectat contra una tanca. L’impacte li va produir una fractura al genoll esquerre i una altra al peu esquerre i una ferida a la tíbia, per la qual cosa va ser traslladat a l’hospital de la ciutat alemanya. Amb aquest abandó, l’equip Movistar perd un dels grans escuders de Nairo Quintana. El colombià havia destacat abans de l’inici de la competició que amb Valverde seria més fàcil inquietar Chris Froome. A més de Valverde, també va haver d’abandonar la carrera el guipuscoà Ion Izaguirre, del Team Bahrain Mérida, després de caure en el mateix canvi de direcció, que va ser fatal per a diversos corredors més.

Geraint Thomas, ciclista britànic de l’Sky, va ser el vencedor d’aquesta primera etapa plujosa i va estrenar el mallot groc avantatjant tots els favorits. A 5 segons va travessar la meta el suís Stefan Kueng, del BMC, i a 7, el bielorús Vasil Kirienka, company d’equip. Chris Froome (Sky), actual vencedor i guanyador de tres de les últimes quatre edicions de la carrera, va protagonitzar el millor paper entre els favorits, a l’ocupar el sisè lloc, a 12 segons de Thomas. Froome va aconseguir deixar a 35 segons Richie Porte (BMC), a 36 Nairo Quintana (Movistar), a 39 Romain Bardet (AG2R), a 40 Fabio Aru (Astana) i a 42 Alberto Contador (Trek), que no van voler arriscar davant de les condicions meteorològiques adverses, i encara més després de les nombroses caigudes que va patir el de Pinto en l’edició de l’any passat.

L’actual campió del Tour, Chris Froome, va ser el més ben classificat dels favorits, que no van voler arriscar

En un primer moment, Kirienka, campió del món l’any 2015, es va instal·lar al capdavant amb un temps de 16:11, fins que Geraint Thomas va rebaixar la seua marca en 4 segons per atrapar definitivament el liderat. Ni l’alemany Tony Martin, tetracampió mundial, ni el suís Kueng van poder aconseguir un temps millor que el britànic, que va aconseguir la seua primera victòria en el Tour després de set participacions, i després de ser doble campió olímpic i triple mundial de persecució. Es va tractar del quart triomf de Thomas en la present temporada, després d’adjudicar-se una etapa al Tirrè Adriàtic i el Tour dels Alps.

Avui es disputarà la segona etapa del Tour de França, que acabarà a Lieja (Bèlgica), sobre 203,5 quilòmetres i amb dos ports de categoria 4. El risc d’abandons i de caigudes continuarà present, ja que també estan exposades a l’amenaça de pluja.

Geraint Thomas es va vestir amb el mallot groc de primer líder del Tour de França.

Geraint Thomas es va vestir amb el mallot groc de primer líder del Tour de França.EFE

Geraint Thomas es va vestir amb el mallot groc de primer líder del Tour de França.

Geraint Thomas es va vestir amb el mallot groc de primer líder del Tour de França.EFE

tracking