SEGRE

MUNDIAL: GRAN PREMI D'ALEMANYA

Màrquez, líder del Mundial

Vuitena victòria seguida a Sachsenring, on va batre un sorprenent Folger || Surt d’Alemanya amb 5 punts d’avantatge sobre Viñales, que va acabar quart

Marc Màrquez celebra el triomf amb Folger i el seu company Dani Pedrosa.

Marc Màrquez celebra el triomf amb Folger i el seu company Dani Pedrosa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va sumar aquest diumenge la seua vuitena victòria consecutiva al circuit de Sachsenring i va passar a liderar el Mundial de MotoGP. El lleidatà compta per triomfs totes les seues carreres en el GP d’Alemanya, on va guanyar en 125cc, ho va fer dos vegades en Moto2 i en suma cinc a MotoGP. Màrquez va superar amb suficiència al tram final l’alemany Jonas Folger i el pilot de Cervera va passar a encapçalar la classificació amb 5 punts d’avantatge sobre Maverick Viñales, que va acabar quart.

No va fallar Màrquez a la sortida, en la qual darrere seu es van col·locar al primer revolt tant Dani Pedrosa com Jorge Lorenzo, mentre que Danilo Petrucci, que havia estat segon en els entrenaments, va perdre una mica d’empenta i va completar la primera volta en cinquena posició. Qui sí que es va equivocar va ser Héctor Barberá, que es va saltar el semàfor en roig i després va desatendre els avisos des de boxs per complir la penalització imposada, la qual cosa va suposar la seua desqualificació.

Viñales s’ho va prendre amb calma en les voltes inicials per no cometre errors i per això amb prou feines va guanyar una posició a la sortida, mentre que Rossi va tirar amb força per intentar no perdre contacte amb el cap de carrera. L’italià va ascendir fins a la sisena posició, però en tot just quatre voltes ja comptava amb un desavantatge de més de dos segons respecte als pilots del davant, on Màrquez, Pedrosa i Folger marcaven el ritme amb sengles voltes ràpides durant la quarta volta.

El pilot de Cervera va superar aquest diumenge en nombre de triomfs Pedrosa i va igualar el registre d’Eddie Lawson

Una volta més tard, Folger ja havia superat Pedrosa, mentre que Rossi i Viñales no eren capaços de guanyar cap posició i l’alemany superava Màrquez abans de concloure aquesta volta.

En tot just 6 voltes, la carrera estava definida, amb un trio al davant –Folger, Màrquez i Pedrosa– i set pilots darrere: Petrucci, Rossi, Lorenzo, Dovizioso, Aleix Espargaró, Crutchlow i Viñales. Folger amb prou feines va aguantar cinc voltes com a líder, ja que en l’onzena es va colar a final de recta i el pilot lleidatà va aprofitar l’ocasió per situar-se novament davant, gairebé en el mateix moment en què Viñales va superar Crutchlow i Lorenzo per situar-se vuitè.

Al davant, Màrquez i Folger van deixar enrere Pedrosa, amb Rossi intentant escapar-se al grup perseguidor i Viñales a la cua d’aquest grup intentant atrapar-los. En la catorzena volta, Viñales va donar bon compte d’Aleix Espargaró i, poc després, a final de recta, va doblegar també Petrucci per anar-se’n en molt poc temps darrere la línia de Dovizioso i Rossi, que es van embrancar en una particular baralla per la quarta plaça.

A 11 voltes del final, Viñales va superar Dovizioso i una volta més tard va avançar Rossi. Amb 10 voltes davant i 3,7 segons de desavantatge respecte a Pedrosa, caçar el pilot d’Honda semblava complicat. Màrquez va seguir ferm al capdavant, si bé no va poder deixar enrere en cap moment Folger, tret de la frenada de final de recta, en la qual l’alemany es va colar en massa ocasions i, al final, va permetre amb aquests errors que el lleidatà consolidés el seu avantatge camí de la vuitena victòria consecutiva a Sachsenring.

Al podi, darrere de Màrquez, van acabar Folger i Pedrosa, amb Viñales quart, davant de Rossi, Bautista, Aleix Espargaró i Dovizioso. Lorenzo, que va arribar a ocupar la tercera plaça, va haver de conformar-se amb l’onzena posició. “Estic molt content. Sabia abans del cap de setmana que aquest era un moment important del campionat i que Sachsenring era un circuit important per a nosaltres. Era el moment de prendre riscos, si calia, per intentar guanyar. Així que estic content d’haver aconseguit aquests 25 punts i obtenir el liderat del Mundial abans de l’aturada d’estiu. Vull dedicar la victòria a Nicky Hayden i a la seua família. M’ho havia promès a mi mateix després del seu accident, perquè junts vam tenir alguns moments molt bons i era un amic”, va manifestar Màrquez després de la cursa.

“Abans de començar, creia que hauria de lluitar amb Pedrosa, però al final hi ha hagut un altre rival molt ràpid. Al principi m’ha sorprès molt veure Folger i he pensat que es quedaria entre la resta dels rivals, però ha aguantat. Ha estat un oponent molt dur”, va afegir el lleidatà després de la victòria.

Amb el triomf d’aquest diumenge a Alemanya, Màrquez n’acumula 31 en 5 anys en la màxima categoria, superant Pedrosa, que corre des del 2006, i igualant Eddie Lawson (1983-1992).

Àlex es lesiona una vèrtebra en una dura caiguda en la carrera de Moto2 Franco Morbidelli va aconseguir aquest diumenge un altre triomf en Moto2, mentre que el lleidatà Àlex Màrquez va tenir una dura caiguda en la qual la seua moto va arribar a tocar-lo, la qual cosa li va produir molèsties a les cervicals. El pilot lleidatà pateix una apòfisi espinosa en una vèrtebra, per la qual cosa avui s’haurà de sotmetre a un TAC per confirmar el pronòstic inicial. Àlex haurà de portar un collarí protector al coll durant almenys deu dies. “Ha estat molt estrany, molt semblant al que va passar en el primer entrenament, quan a la volta 7 vaig estar a punt de caure al revolt ràpid. Quan tallava gas, se’m bloquejava la roda del darrere. No sabem exactament què és el que ha passat, no he pogut fer-hi res, només agafar- me i resar perquè la moto no em caigués a sobre”, va dir després de l’accident. Malgrat la caiguda, Àlex ja té ganes de tornar a pujar a la moto i continuar lluitant pel Mundial. “Ara tindré temps de recuperar-me, seguim lluitant per aquest campionat perquè, passi el que passi, som més a prop. Ara vindran circuits en els quals lluitarem per ser al capdavant i segur que tornarem a estar més forts”, va afegir. També va tenir una dura caiguda Axel Pons, que va ser traslladat conscient fins a Chemnitz, on es va sotmetre a un TAC i radiografies de clavícula per descartar lesions òssies en aquesta zona, la més afectada per l’accident tingut pel pilot.

MOTO3

  • Joan Mir s’assenta al primer lloc i Ramírez puja al podi. Joan Mir es va emportar la victòria, cinquena de la temporada, en la cursa de Moto3, de forma s’estableix en el lideratge del Mundial, mentre que Marcos Ramírez va aconseguir el primer podi de la seua carrera al ser tercer, just darrere de Romano Fenati. Si durant la sessió de qualificació la pluja va fer efecte entre els pilots, durant la cursa va oferir una treva. Mir va aprofitar les circumstàncies per tornar-li la jugada a Arón Canet i avançar-lo per posar-se primer. Els problemes assetjaven Canet, que va perdre embranzida fins que se’n va anar a terra. Al davant, Mir, Ramírez i Fenati van permutar les seues places i la lluita es va reservar per a l’última volta. Mir va emergir finalment per assaltar el lideratge en els últims revolts i va ser el primer pilot a veure la bandera de quadres.

Marc Màrquez celebra el triomf amb Folger i el seu company Dani Pedrosa.

Marc Màrquez celebra el triomf amb Folger i el seu company Dani Pedrosa.EFE

tracking