SEGRE

Mantenen a la presó Sandro Rosell perquè pot escapar-se gràcies als seus "contactes"

A l’expresident del Barça se li atribueix haver blanquejat entre el 2007 i el 2011 un total de 14,9 milions d’euros juntament amb l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) Ricardo Teixeira

L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell.

Mantenen a la presó Sandro Rosell perquè pot escapar-se gràcies als seus "contactes"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha decidit mantenir en presó provisional a l’expresident del F.C. Barcelona Sandro Rosell per blanquejar diners de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), en entendre que hi ha risc que s’escapi d’Espanya gràcies als seus "negocis" i "contactes" a nombrosos països. La defensa de Rosell va presentar un recurs davant de la Sala Penal després de la decisió, el passat 25 de maig, de la jutgessa Carmen Lamela d’enviar-lo a presó, que aquest dimarts ha rebutjat la secció tercera de l’Audiència Nacional.

En la resolució, els magistrats creuen que Rosell ha de continuar a la presó perquè hi ha risc que oculti proves i torni a delinquir, així com també que s’escapi. "L’afirmació de l’apel·lant que no se sostraurà a l’acció de la justícia perquè suposaria renunciar a la proximitat de la seua esposa, filles, germans i pares no minimitza el risc de fuga, ja que la seua esposa també està investigada per aquests fets i també pot traslladar-se la família amb ell,", i més tenint en compte que una de les seues filles va nàixer al Brasil, explica la interlocutòria de la sala.

Per als jutges, "la seua notorietat pública" només podria dificultar-li sostreure’s de la justícia a Espanya, "però no en uns altres països on no gaudeixi d’aquesta notorietat, sense oblidar que també hi ha moltes persones que no estan interessades per l’esport i desconeixen els qui s’hi dediquen".

A més, Rosell "és una persona acostumada a moure’s per tot el món, que desenvolupa negocis i té contactes a nombrosos països i que no és un obstacle per a ell espavilar-se fora d’Espanya, pel que sostreure’s a l’acció de la justícia espanyola i traslladar-se a un altre país no sembla que hagi de resultar-li inabastable i ni tan sols difícil". Els magistrats també tenen en compte la gravetat del delicte que se li imputa, un blanqueig de capitals que comportaria més de 2 anys de presó a què es podria afegir un altre de pertinença a organització criminal.

Recorden que a Rosell se li atribueix haver blanquejat entre 2007 i 2011 un total de 14,9 milions d’euros juntament amb l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) Ricardo Teixeira, que va ingressar en comptes espanyols i d’Andorra, procedents de comissions il·lícites derivades de la venda per part de Teixeira dels drets de la selecció de futbol de brasil en 24 partits amistosos. "Aquests fets tenen aparença de delicte", afirmen els jutges, "quan es descriu un concert entre persones per apropiar-se de quantitats de diners que no els pertanyen ni els corresponen".

La CBF, afegeix, "va vendre una cosa que el comprador va comprar per molts més diners del que ella va percebre, i aquesta diferència se la van apropiar d’altres". "El fet de tractar d’ocultar la procedència il·lícita d’aquests diners a través d’operacions mercantils aparentment lícites, però que no obeïen a una realitat contractual, pot indiciàriament qualificar-se com un delicte de blanqueig", conclouen.

tracking