SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Seient Lliure sota sospita

Acusen el Barça de vendre en deu partits seients alliberats per socis a un preu més alt però sense compartir els beneficis || La VIP Experience convertia entrades simples en localitats prèmium

Camp Nou

Camp NouEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una investigació de TV3 ha detectat unes irregularitats en la liquidació del seient lliure del Camp Nou en deu partits d’alta demanda durant les últimes tres temporades. Segons aquesta informació, la VIP Experience convertia entrades senzilles en localitats prèmium sense que el soci del Barça en fos coneixedor i sense que el club repartís el benefici.

Segons TV3, la directiva del club hauria venut seients alliberats pels socis a uns preus molt superiors als de taquilla, encara que no els hauria liquidat segons les normes del Barça. La investigació va detectar aquesta irregularitat en els partits de la temporada passada contra l’Atlètic de Madrid, el Manchester City i el Reial Madrid; en els partits de la 2015-2016 davant la Roma, l’Arsenal, el Reial Madrid i l’Atlètic, i en els de la 2014-2015 contra City, Madrid i València.

Manifest blaugrana: l’associació va criticar durament el club i el va acusar d’“enganyar els compradors d’entrades”

Es tracta, en tots aquests casos, d’una fórmula utilitzada en partits de gran demanda, anomenada VIP Experience, que consisteix a convertir seients normals, alguns d’alliberats pel soci i sense una ubicació especial, en localitats vip a uns preus molt més alts (al voltant dels 2.000 euros) i associats a un servei de càtering.

Segons les normes del club, quan un soci allibera el seu seient, el Barça n’inicia el procés de venda. Una vegada completat, el club blaugrana descompta l’IVA i les despeses de gestió i es reparteix al 50% amb el soci l’import restant, una cosa que segons TV3 no es va fer en aquests partits.

En la temporada 2015-2016, l’última de la qual el FC Barcelona ha fet públic l’exercici econòmic, el club blaugrana va guanyar prop de 2,5 milions d’euros amb la modalitat VIP Experience només en el clàssic de Lliga contra el Reial Madrid, però cap soci dels afectats en aquest partit ni en els altres nou investigats per TV3 coneixia el negoci que estava fent l’entitat amb la seua localitat.

Durant la mateixa temporada, i sempre segons la investigació de TV3, en quatre partits més el FC Barcelona va ingressar uns altres 2,5 milions d’euros per la VIP Experience, la qual cosa suma 5 milions de benefici.

Apunts

  • Demanda de MCM.

Victòria judicial en el cas de la Masia.

La Secció 16a de l’Audiència Provincial de Barcelona va confirmar aquest dilluns la sentència dictada pel jutjat de primera instància 25 de Barcelona, en la qual es desestimava la demanda interposada per MCM Publicidad SL contra el FC Barcelona en relació amb el contracte d’explotació publicitària de la façana de la Masia. La sentència dictada ratifica la desestimació íntegra de la demanda i condemna MCM Publicidad SL, que sol·licitava al club un total de 99.300.000 euros en concepte de danys i perjudicis, al pagament de les costes judicials, que, en aquest cas, superaran els 900.000 euros.

  • Eric Garcia, del cadet.

    Guardiola confirma que s’endú un del planter.

    L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, va confirmar aquest dilluns que el club anglès ha fitxat el defensa del cadet del FC Barcelona Eric Garcia, que ha estat considerat un dels centrals més prometedors del planter blaugrana. “En teníem molt bones referències, però no he tingut la sort de veure’l jugar. Me n’havien parlat molt bé i ens va sorgir la possibilitat de fitxar-lo. Ell volia fer aquest pas i el club l’ha donat”, va declarar. El Barça cobrarà per aquesta operació 1,7 milions d’euros.

  • Del Barça.

    El Betis reconeix l’interès per Ceballos.

    El vicepresident esportiu del Reial Betis i extècnic del Barça, Llorenç Serra Ferrer, va confirmar que des del FC Barcelona li han demanat la seua “opinió” sobre Dani Ceballos, el jugador més cobejat en aquest moment de la plantilla verd-i-blanca, pretès també pel Reial Madrid, i del qual esperen que “el projecte” que està conformant el club pugui “influir” en la decisió que prengui per al seu futur. 

  • “El club no s’apropia uns beneficis, sinó que els genera” El vicepresident primer i responsable de l’Àrea Social, Jordi Cardoner, va precisar aquest dilluns que la VIP Experience aporta al FC Barcelona “17 milions d’euros per temporada”, i que aquests diners es tornen a invertir en el club. “El club no s’apropia els beneficis [de les entrades vip]. El que fa és generar beneficis per a la col·lectivitat social. Entre altres coses, ens permet no apujar els abonaments des del 2010, tenir 3.000 passis infantils, fer fitxatges de grans jugadors o disposar de liquiditat a la tresoreria”, va afirmar. Cardoner va afegir que “s’ha generat molt soroll per una cosa que no era precisa i m’hauria agradat que la televisió pública del meu país hagués contrastat aquesta notícia”, va lamentar. Tanmateix, Cardoner no va desmentir l’esmentada informació, sinó que es va limitar a precisar que aquesta pràctica que ha denunciat TV3 és del tot legítima. “De segur que ens hem equivocat en altres coses, però no en això. La liquidació del seient lliure va lligada al PVP, sense extres”, va manifestar Cardoner, que va defensar que el sobrecost d’aquestes localitats quan van destinades a clients vip correspon a tot el servei d’hospitalitat que el club posa a disposició d’aquest tipus de públic. El directiu del FC Barcelona no tem “en absolut” que l’entitat hagi d’enfrontar-se a una demanda col·lectiva de socis blaugranes per aquesta pràctica, que “en cap cas” considera fraudulenta. A més, entén que liquidar la part proporcional d’aquestes entrades vip als socis que cedeixen, sense saber-ho, els seus seients per a això xoca amb la normativa. Manifest Blaugrana va criticar durament el club per aquesta pràctica, va presentar un dossier informatiu perquè els socis “sàpiguen com se les gasta el club” i va acusar la directiva d’“enganyar els compradors”.

    tracking