TENIS WIMBLEDON

Maratonià adéu de Nadal

El luxemburguès Gilles Muller torna a fer fora el balear, com el 2005, del torneig londinenc després de gairebé cinc hores de partit || Muguruza va batre la número u i ja és a quarts de final

Nadal expressa la seua decepció en un dels punts del partit.

Nadal expressa la seua decepció en un dels punts del partit.EFE

El luxemburguès Gilles Muller va tombar ahir Rafa Nadal de forma agònica i per segona vegada a Wimbledon, i el va fer fora del torneig al derrotar-lo en aquesta ocasió per 6-3, 6-4, 3-6, 4-6 i 15-13 en quatre hores i 48 minuts, a la cinquena bola de partit, per assolir els quarts de final per primera vegada. El balear va salvar quatre boles de partit, dos en el desè joc del cinquè set i dos més en el vintè en un parcial agònic per a tots dos, en el qual Nadal va disposar de cinc boles de ruptura, una en el tretzè i quatre en el dinovè, que haurien pogut canviar el signe del matx. Però Muller les va salvar amb la seua millor arma, el servei, amb el qual va anotar 30 aces.

Després d’aconseguir els seus primers tres partits amb folgança i sense cedir un set, Rafa va patir la primera prova de foc en aquest Wimbledon i va cedir de nou davant de Muller, el seu botxí en la segona ronda del 2005, quan el luxemburguès va vèncer llavors un Nadal que arribava a Londres després d’aconseguir la seua primera corona a Roland Garros. Muller va tallar la ratxa de 28 sets guanyats de forma consecutiva per Nadal. El manacorí va lluitar i va estar a punt d’aconseguir per tercera vegada al seu recorregut en el Grand Slam remuntar les dos primeres mànegues perdudes i guanyar en cinc, totes dos aquí: contra el nord-americà Robert Kendrick el 2006 i el rus Mikhaïl Iujni el 2007, però Muller ho va impedir al trencar-li el servei en l’últim joc del cinquè set, quan tots dos estaven ja esgotats.

Millor sort va tenir Garbiñe Muguruza, que va remuntar un 2-0 advers en el tercer set i va vèncer l’alemanya Angelique Kerber, número u del món, per 4-6, 6-4 i 6-4 en dos hores i 20 minuts, per avançar als quarts de final de Wimbledon per segona vegada en la seua carrera. Amb la d’ahir, Garbiñe, finalista el 2015, suma ja cinc victòries consecutives contra la germànica, i ara s’enfrontarà a quarts a la russa Svetlana Kuznetsova, que va derrotar la polonesa Agnieszka Radwanaska per 6-2 i 6-4. Amb la victòria de Muguruza, Kerber perdrà el lloc de número u. La romanesa Simona Halep, si aconsegueix les semifinals, ocuparà el seu lloc. Si no, la txeca Karolina Pliskova, eliminada en segona ronda, apareixerà dilluns vinent al cim de la llista WTA. Garbiñe i Angelique van disputar el millor partit del torneig femení fins al moment. La germànica va mostrar una seguretat intractable que li va valer per guanyar el primer set. Però Garbiñe no va desistir en el seu afany i va igualar el partit (1-1). Kerber es va avançar per 2-0 en l’últim parcial i, quan ja assaboria la victòria, Garbiñe va reaccionar i en un setè joc interminable, de gairebé deu minuts, va sentenciar.

Andy Murray i Roger Federer també van accedir a quarts després de derrotar el gal Benoit Paire (7-6 (1), 6-4 i 6-4) i el búlgar Grigor Dimitrov (6-4, 6-2 i 6-4), respectivament, mentre que Roberto Bautista va cedir davant de Marin Cilic per 6-2, 6-2 i 6-2.