SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Benedito confirma la moció de censura contra Bartomeu

Amb 9.817 adhesions, que veu suficients per sol·licitar que el president marxi

Valverde es va fer ahir una fotografia amb l’staff tècnic, entre ells el lleidatà Edu Pons (dreta).

Valverde es va fer ahir una fotografia amb l’staff tècnic, entre ells el lleidatà Edu Pons (dreta).FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari Agustí Benedito va anunciar ahir que finalment hi haurà un vot de censura contra l’actual junta directiva del FC Barcelona, presidida per Josep Maria Bartomeu, al considerar que compta amb “un gran suport de socis del club”. En una nova conferència de premsa per mostrar l’estat d’adhesions que ha rebut després que fa un mes anunciés que es plantejava un vot de censura, Benedito va informar que en aquests trenta dies ha rebut 9.817 peticions de socis per iniciar el vot de censura.

Perquè el vot de censura es posi en marxa, dos socis han de plantejar-ho per escrit al club i aquest disposa de pocs dies per entregar paperetes per a la recollida de firmes durant catorze dies hàbils. En el cas que es reuneixi un 15% de paperetes del cens social amb dret a vot (unes 17.000 paperetes), es produiria un referèndum, en què hauria de votar com a mínim el 10% de la massa social i perquè prosperés, és a dir, que la junta hagués de dimitir, els vots favorables haurien de sumar un 66,6%.

Tindrà 14 dies hàbils per reunir 17.000 firmes per iniciar la moció de censura i podria ser al setembre

Benedito preveu que la recollida de firmes es pot dur a terme a partir de la tercera setmana de setembre.

L’ascens d’adhesions que ha rebut en les dos últimes setmanes, fins a arribar a les 9.817 que assegura que té, l’atribueix en part a les informacions de TV3, relatives a l’alliberament de seients al Camp Nou i la cessió d’entrades a comptats turoperadors.

Benedito va sol·licitar els suports dels grans opositors a aquesta junta, com són Joan Laporta, Toni Freixa, Jordi Farré, Manifest Blaugrana o Seguiment FCB. “Jo no tinc cap interès a protagonitzar-ho sol. Ho farem igualment, s’hi sumin o no, però ho dic per assegurar-nos que el vot de censura tira endavant. Si Laporta ve, seria superbenvingut. És un dels millors presidents de la història del Barça i va ser el segon candidat més votat en les anteriors eleccions.” I va reiterar que Bartomeu “faria millor a dimitir abans que això tiri endavant. Serà la bomba”.

Divendres arribarà un grup d’internacionals compost per Iniesta, Alba, Denis Suárez, Busquets, Digne i Umtiti. Dissabte els que han viatjat al Japó per a la presentació de l’acord de patrocini amb Rakuten: Messi, Piqué, Neymar i Arda Turan. Piqué, per cert, va protagonitzar una curiosa anècdota al país nipó. Durant l’enregistrament d’una campanya publicitària de Nike, en què Piqué feia tocs en un terrat, li va sortir la vena bromista i va acabar llançant la pilota amb força cap al carrer davant les rialles i la cara de sorpresa del públic japonès.

D’altra banda, el Barça va fer oficial ahir la incorporació del centrecampista Víctor Hugo Santana Carvalho, conegut com a Vitinho, pel Barça B (encara que entrenarà amb el primer equip) fins al 2018 en forma de cessió procedent del Palmeiras, amb una opció de compra.

Valverde es va fer ahir una fotografia amb l’staff tècnic, entre ells el lleidatà Edu Pons (dreta).

Valverde es va fer ahir una fotografia amb l’staff tècnic, entre ells el lleidatà Edu Pons (dreta).FCB

tracking