SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Froome guanya el quart Tour

El britànic no es deixa sorprendre en la contrarellotge i augmenta la seua diferència sobre Urán i Bardet, que completaran el podi || Mikel Landa es queda a un segon d’assolir la tercera posició

Chris Froome durant la contrarellotge de Marsella, en la qual va sentenciar el Tour de França.

Chris Froome durant la contrarellotge de Marsella, en la qual va sentenciar el Tour de França.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Chris Froome (Sky) va deixar vist per a sentència el Tour de França després de la crono d’ahir a Marsella, en la qual el polonès Maciej Bodnar va aconseguir la victòria i on Romain Bardet i Rigoberto Urán no van poder fer front a un quàdruple guanyador de la ronda francesa que es va mostrar intractable. Després de la jornada d’ahir i a falta del passeig pels Camps Elisis de París, l’encara triple campió de la Grande Boucle es va situar a un pas de sumar el seu quart títol, col·locant-se com el cinquè ciclista amb més victòries de la història, només una darrere de Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault i Miguel Indurain. Juntament amb Froome completaran el podi Rigoberto Urán, que a punt va estar d’anar-se’n a terra en els últim revolts de la crono, i Romain Bardet, que va privar Mikel Landa de pujar al podi per una diferència de només un segon. Des de l’inici es podien palpar els nervis en els ciclistes, que esgotaven les seues opcions en la penúltima etapa del Tour de França en una contrarellotge que tenia com a més complicació els revolts tancats del final i un empit realment dur d’1,2 km amb 9,5 per cent de desnivell. Aquesta tensió va portar a patir una caiguda tot just prendre la sortida a Jonathan Castroviejo, triple campió estatal de contrarellotge (2013, 2015 i 2017) i d’Europa (2016). Amb aquest panorama es va arribar a l’última hora de la jornada, on els favorits es jugaven el tot pel tot. Va ser llavors quan Froome va clavar un cop de puny sobre la taula quedant-se a només 6 segons del vencedor de la jornada, Bodnar. La sorpresa va ser en un Bardet que va començar a perdre temps de manera escandalosa en la segona part de l’etapa. El francès només va poder aturar la sagnia a un segon del que a la fi seria quart classificat, Mikel Landa. Al seu torn, Alberto Contador va fer un gran paper, acabant sisè a 21 segons de Bodnar.

Froome va manifestar que no tenia paraules després de la contrarellotge que el va coronar com a guanyador del Tour 2017. “Estic sense paraules. És una sensació increïble. Ha estat molt justa la classificació fins a aquesta crono. Estic molt content de guanyar de nou”, va dir el britànic. Segons Froome, aquest ha estat el seu Tour “més ajustat” i es va mostrar sorprès amb com es va arribar a la contrarellotge de Marsella després que els seus tres anteriors mallots grocs els aconseguís amb moltíssima més superioritat i claredat. “Aquest ha estat el meu Tour de França més ajustat, la lluita més dura entre els corredors de la classificació general. No vaig pensar que s’arribaria així a la contrarellotge de Marsella, però així ha estat i hi havia una mica de pressió, però per a mi és sempre bo sentir la pressió.” Contador, que acabarà a la novena posició, va manifestar que “ha estat un Tour per deixar enrere, excepte per algunes etapes. Tinc ganes de començar a descansar i pensar en nous objectius”, va explicar el doble campió de la Grande Boucle.

Landa: “Estic content, però no satisfet del tot” Mikel Landa es va mostrar després de la crono “content però no satisfet del tot”, al finalitzar quart a només un segon del podi de Romain Bardet. “Estic content per la victòria de Froome, és un company i per a qui hem treballat. Estic content però no satisfet del tot. Tant de bo tingui l’oportunitat de tornar aquí a jugar les meues cartes, tant de bo això no em torni a passar. Mai busques l’últim segon i potser aquesta sigui la meua falta d’experiència.”

Chris Froome durant la contrarellotge de Marsella, en la qual va sentenciar el Tour de França.

Chris Froome durant la contrarellotge de Marsella, en la qual va sentenciar el Tour de França.EFE

tracking