SEGRE

FUTBOL CORRUPCIÓ

El TAD expedienta Villar i el CSD l'inhabilitarà avui

El Consell Superior d’Esports es reuneix per suspendre el dirigent empresonat

Ángel María Villar, a l’arribar a l’RFEF després de la seua detenció.

Ángel María Villar, a l’arribar a l’RFEF després de la seua detenció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) va acordar ahir per unanimitat obrir un expedient disciplinari al president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, empresonat des de dijous passat. Els membres del TAD es van reunir a petició del Consell Superior d’Esports (CSD), després de l’ingrés a la presó de Villar, i amb aquest tràmit l’organisme, la comissió directiva del qual té previst reunir-se avui, l’inhabilitarà.

Villar està acusat pel jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz d’administració deslleial, apropiació indeguda i estafa, falsedat documental i corrupció entre particulars, en el marc de l’operació Soule, per la qual també estan empresonats el seu fill Gorka i el vicepresident primer i responsable de la federació tinerfenya, Juan Padrón.

Citada avui María José Claramunt, directora general de la selecció i coneguda com ‘la Jefa’

“No poden acordar la suspensió sense que hi hagi un expedient previ. El TAD ha valorat la interlocutòria del jutge i, a més de l’àmbit penal, en el disciplinari hi ha prou mèrits per entendre que es pot produir una infracció per part d’aquestes persones”, va explicar ahir Enrique Arnaldo, president del TAD.

El cas de l’RFEF centrarà la reunió que celebrarà avui la comissió directiva del CSD, que té competència per “suspendre, motivadament i de forma cautelar i provisional, el president i altres membres dels òrgans de govern i control de les federacions esportives espanyoles i lligues professionals, i convocar els esmentats òrgans col·legiats en els supòsits als quals es refereix l’article 43, b) i c), de la llei de l’Esport de 1990”.

Així mateix, el jutge Santiago Pedraz ha citat a declarar avui la directora general de la selecció espanyola, María José Claramunt, coneguda com la Jefa. Claramunt, com a directora de la selecció, va negociar alguns dels partits amistosos dels quals posteriorment es va beneficiar Gorka Villar, contractes de patrocini i de venda dels drets televisius.

tracking