SEGRE

NATACIÓ MUNDIAL

Una plata amb gust d'or

La selecció espanyola femenina de waterpolo tanca un gran Mundial amb el subcampionat || Les nord-americanes guanyen 13-6 i sumen el seu cinquè títol

La nord-americana Rachel Fattal i l’espanyola Beatriz Ortiz, en plena lluita per una pilota.

La nord-americana Rachel Fattal i l’espanyola Beatriz Ortiz, en plena lluita per una pilota.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola femenina de waterpolo no va tenir opcions davant el totpoderós equip nord-americà, campió olímpic i mundial, que es va emportar l’or, el cinquè de la seua història, en el Campionat del Món al guanyar la final per un clar 13-6, en un torneig en el qual les de Miki Oca es van reivindicar per tornar per la porta gran a l’elit mundial. Espanya, campiona mundial el 2013, subcampiona olímpica el 2012 i Europea el 2014, ha tornat a figurar en un podi tres anys després i ho ha aconseguit amb un equip renovat sobre el qual pot construir un nou projecte. I és que guanyar una plata, la cinquena medalla de la delegació espanyola en aquest Mundial de Budapest, té un valor incalculable davant un rival que juga en una altra lliga i que s’ha passejat pràcticament en tots els partits que ha jugat en aquest campionat. Ahir va ser diferent. Les noies de Miki Oca van saber aguantar la primera estrebada de les d’Adam Krikorian. Va buscar el set espanyol tancar les vies de pas a la boia i alhora que no existissin gaires espais per a les llançadores des de fora, una tasca complexa davant de l’enorme qualitat de les rivals que va aconseguir durant els dos primers quarts. La final es va decidir en el tercer. Després que les espanyoles es posessin a un sol gol (5-4), les nord-americanes van encadenar un parcial de 4-0 que va suposar la sentència (9-4). A falta de vuit minuts, el marcador ja era de 10-5. En el quart definitiu, Espanya va intentar retallar diferències i maquillar el resultat, però les nord-americanes no van abaixar la guàrdia i fins i tot van arribar a incrementar la seua diferència fins al 13-6 final.

Belmonte lluitarà en els 800 per la tercera medalla Mireia Belmonte aspira a la seua tercera medalla al Mundial de Budapest a l’haver aconseguit ahir la classificació per a la final en els de 800 metres lliures. Plata el 1.500 i or en 200 papallona, la badalonina continua brillant en terres hongareses després d’aconseguir una còmoda classificació per a la seua tercera final de la setmana, al marcar un temps 8:24.98 en les sèries classificatòries de 800. Va ser el quart millor registre en el total de les eliminatòries. Avui es disputarà la final a les 18.55 hores amb el clar favoritisme de la nord-americana Katie Ledecky, que va ser la millor amb 8:20.24. Per la seua part, Jimena Pérez va quedar eliminada a l’arribar en 8:41.41 i finalitzar divuitena. Una altra catalana, Jessica Vall, no va poder aconseguir medalla i va acabar vuitena a la final dels 200 braça (2:23:29), que es va emportar la gran favorita, la russa Iúlia Efimova amb un temps de (2:19:64). Vall, que defensava el bronze aconseguit fa dos anys a Kazan. Va nadar una bona final, però va acabar sense opcions davant del gran nivell de les seues oponents. Per la seua part, el nord-americà Caeleb Dressel amenaça d’arrabassar a Phelps el rècord dels 100 papallona, un registre obtingut fa anys (49.82), al nadar ahir en les sèries en 50.08, un segon més ràpid que l’italià Piero Codia.

tracking