CURSES DE MUNTANYA

Victòria compartida a l'Ultra Trail Valls d'Àneu

Zapater i Vinagre creuen junts la meta després de més de 16 hores de carrera

Genís Zapater creua la línia de meta d’Esterri d’Àneu uns passos davant d’Alberto Vinagre.OLGA BERGUA

Els catalans Genís Zapater i Alberto Vinagre, en categoria masculina, i Cristina Bes, en dones, van ser els guanyadors de l’Ultra Trail Valls d’Àneu, una prova de 96 quilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu que va transcórrer pels parcs nacionals de l’Alt Pirineu i Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en una jornada que va transcórrer sota una intensa calor que va fer encara més dur el traçat. I és que dels 157 corredors que van prendre la sortida, només 64 van arribar a la meta.

Genís Zapater va liderar la prova gairebé del tot, si bé en el tram final va ser assolit i superat per Alberto Vinagre. No obstant, aquest últim, en un gest d’esportivitat i de reconeixement a qui havia marcat la pauta durant gairebé tot el trajecte, va fer un pas enrere i va permetre que Zapater creués primer la meta, encara que als dos se’ls va concedir el mateix temps (16 hores i 42 minuts) i, per tant, una victòria compartida, amb el basc Iñigo Oñate tercer.

En dones, no hi va haver sorpreses i la gironina Tina Bes va aconseguir la victòria amb un temps de 18 hores 44 minuts, davant de la barcelonina Sara Codina i la tarragonina Marta Batalla.

Paral·lelament a l’Ultra Trail, es va disputar una cursa de resistència de 53 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu que va tenir com guanyadors dos lleidatans: Raül Butaci, del Xafatolls de Mollerussa, i Marta Riba, de la Pobleta de Bellveí.