SEGRE

TWIRLING

Magraners fa història

Aquest club de twirling lleidatà, que el pròxim 2018 complirà 25 anys, debuta a la Internacional Cup || Arriba a Croàcia com a campió català i d’Espanya

Alicia Ruiz i Rosa Hernández, amb les set esportistes del club que competiran a Croàcia.

Alicia Ruiz i Rosa Hernández, amb les set esportistes del club que competiran a Croàcia.J.C.M.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Twirling Magraners participarà la setmana que ve per primera vegada en la Internacional Cup d’aquesta disciplina esportiva, tot un Campionat del Món en el qual es donaran cita a la ciutat croata de Porec equips de 27 països. “És un fet històric per al nostre club”, explica Rosa Hernández, presidenta del club, que el pròxim 2018 complirà 25 anys. “Hi afrontem molt il·lusionats. No havia passat mai tenir aquesta oportunitat. Som un club humil i modest, en el qual tot es fa gràcies al voluntariat de la gent”, afegeix.

“Sabem que el nivell és molt alt i només deu equips passaran a la final”, afegeix Alicia Ruiz, l’entrenadora del grup, que fa un any que prepara la coreografia amb què competiran a Croàcia. L’equip lleidatà, que competirà en el Nivell B, l’integren set esportistes, sis titulars i una suplent.

Són Ariadna Sánchez, Estefanía Ruiz, Nerea Peña, Nerea Olaya, Mireia González, Núria Subias i Sara Iglesias. “Si aconseguim posar-nos entre els deu finalistes, per a nosaltres és com si ja haguéssim guanyat”, afegeix Alicia. L’equip arriba al torneig com a campió de Catalunya i d’Espanya en el Nivell C.

El twirling és un esport que uneix elements de la dansa i de la gimnàstica rítmica, en la qual com a aparell les esportistes utilitzen un bastó de majorets. El Club Twirling Magraners està integrat a la Federació Espanyola de Ball Esportiu, adherida al seu torn a la World Baton Twirling Federation, la federació mundial de twirling.

Rosa Hernández agraeix l’ajuda dels patrocinadors, com Ramon Vilella SL, que han fet possible que l’equip pugui desplaçar-se a Croàcia. “El club ha organitzat sortejos i exhibicions i hi han col·laborat comerços del barri, a banda de patrocinadors. El cost és d’uns 700 euros per cadascuna de les set esportistes i la resta s’ho paga de la seua butxaca”.

També hi col·laboren Restaurant Lo Caragol, Clínica Odontológica Carrera i Maquinaria Agrícola Egido. “Sense ells no ens podríem costejar el viatge i l’estada.” També per estalviar viatgen al mateix autocar amb els clubs Els Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita, Badalona, l’Hospitalet i el Club Alegria, de Madrid.

Alicia Ruiz també espera que aquesta experiència internacional ajudi a donar a conèixer aquest esport. “Que quan diguem què fem, no ens preguntin què és això del twirling?” Rosa Hernández explica que “en tants anys hem passat per moltes etapes. Fa dos anys només teníem deu nenes. Ara en tenim 25. Ens estem donant a conèixer i aquesta participació internacional pot ajudar-nos a continuar creixent”.

tracking