SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA REPÚBLICA TXECA

El Mundial plora Ángel Nieto

Molts pilots van portar ahir un adhesiu amb el ‘12+1’ en els carenats durant la sessió lliure a Brno || L’expilot serà incinerat a Eivissa i el funeral es farà al setembre a Madrid

Desenes de persones van anar al circuit de Jerez per retre homenatge a Nieto davant la seua escultura.

Desenes de persones van anar al circuit de Jerez per retre homenatge a Nieto davant la seua escultura.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que es va conèixer la notícia de la mort d’Ángel Nieto, les mostres de condolença a la seua família i els missatges de record al pilot més premiat del motociclisme espanyol no han cessat. Ahir, en l’arrancada dels entrenaments del Gran Premi de la República Txeca, la seua memòria va estar molt present al pàdoc de Brno. Moltíssims pilots van sortir a la pista amb adhesius del seu clàssic 12+1 en els carenats de les motos o als cascos, i alguns, com és el cas d’Héctor Barberá, fins i tot es van posar un braçalet negre en el seu honor.

Marc Màrquez va destacar “la seua gran passió per les motos. Venia amb el seu motorhome a gaudir de l’ambient, de la gent. Sempre el recordarem com una llegenda i jo, personalment, com un mestre”. Valentino Rossi, per la seua part, va recordar l’emotiu homenatge el 2008, quan amb la seua victòria a Le Mans va igualar les noranta de Nieto. “La volta de Le Mans va ser el moment en públic més bonic de nosaltres plegats. M’agradaria fer alguna cosa aquí, però primer caldrà pensar si som capaços de guanyar. Trobarem alguna cosa a fer, perquè ha estat un gran personatge del motociclisme i un gran amic de tothom”, va asseverar.

El tanatori d’Eivissa va ser l’escenari ahir de la vetlla pel tretze vegades campió del món de motociclisme, mort dijous a causa de les lesions que va patir en un accident de quad el 26 de juliol. Un dels primers a arribar al tanatori va ser el seu fill Pablo Nieto, que va explicar que la decisió de la família ha estat optar per la incineració i portar les restes “entre Madrid i Eivissa”, illa on els agradaria poder celebrar algun tipus d’acte familiar “per acomiadar-lo”. “I volem fer-li un homenatge. Crec que el meu pare es mereix un comiat com és ell, en gran”, va dir Pablo Nieto, que va agrair les mostres d’estima que han rebut: “No tinc paraules per agrair tot el suport, se’m posen els pèls de punta només de pensar-hi”, va dir.

També va anar-hi el seu nebot, Fonsi Nieto. “Per a mi, ha estat un pare. Vaig començar a córrer de molt petitó i ell em va donar suport, em va ajudar, em va ensenyar... Jo li dec tot el que he aconseguit al món de les motos”, va afirmar. Sobre la mort de Nieto després d’un sobtat agreujament del seu estat de salut, Fonsi va assenyalar que la família mantenia l’esperança. “I, a l’últim moment, per una desgràcia, no ha pogut guanyar aquesta carrera.”

Fonsi Nieto va explicar que a Madrid se li farà “un homenatge com es mereix, amb magnificència i amb tota la gent que s’estima el món de les motos i l’esport, i una part quedarà a Eivissa, que era el seu lloc especial i ens ha transmès l’afecte per aquesta illa a tots”.

Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de l’empresa que organitza el Mundial de motociclisme, va confirmar que el funeral de Nieto es farà al setembre a Madrid, després dels grans premis de la República Txeca, Àustria i Anglaterra. En els circuits del Jarama, on va aconseguir moltes de les seues victòries, i a Jerez es van celebrar ahir emotius homenatges davant de les escultures que en rememoren les gestes.

Marc i Àlex Màrquez arranquen els entrenaments lliures lluny de la ‘pole’ Els italians Andrea Dovizioso (Ducati) i Mattia Pasini (Kalex) i el mallorquí Joan Mir (Honda) van ser els més ràpids en els entrenaments lliures d’ahir del Gran Premi de la República Txeca, marcat per les diferents condicions climatològiques. La pluja va fer acte de presència a primera hora per alterar un pèl el treball. Així, a MotoGP, el millor de la jornada va ser Dovizioso, un dels candidats al títol, mentre que Marc Màrquez només va poder ser desè, a gairebé un segon de la pole provisional. Al seu germà Àlex tampoc li van anar millor les coses i va acabar el tretzè a Moto2, a la mateixa distància de Pasini.

Desenes de persones van anar al circuit de Jerez per retre homenatge a Nieto davant la seua escultura.

Desenes de persones van anar al circuit de Jerez per retre homenatge a Nieto davant la seua escultura.EFE

Desenes de persones van anar al circuit de Jerez per retre homenatge a Nieto davant la seua escultura.

Desenes de persones van anar al circuit de Jerez per retre homenatge a Nieto davant la seua escultura.EFE

tracking