SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

“Volia un nou desafiament”

Neymar afirma durant la presentació com a jugador del PSG que no ha fitxat per protagonisme “ni per diners” || Lamenta les crítiques de l’afició blaugrana perquè “no he fet res de dolent”

Neymar, ahir al costat del president del PSG, Nasser al-Khelaïfi, amb la samarreta del nou equip.

Neymar, ahir al costat del president del PSG, Nasser al-Khelaïfi, amb la samarreta del nou equip.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Neymar va dir ahir, durant la presentació com a nou jugador del París Saint-Germain, que ha fitxat pel club francès per buscar “una cosa més gran” i “un nou desafiament”, però va negar que ho hagi fet per assolir un protagonisme més gran del que tenia al Barcelona. “No he vingut a buscar aquí protagonisme, sinó una cosa nova, els títols que aquest club i els seus aficionats es mereixen”, va dir en una multitudinària roda de premsa a l’estadi del Parc dels Prínceps. “Volia una cosa una mica més gran, nova, i m’he deixat portar pel cor, que m’ha dit que era el moment de fer aquest salt”, va afegir. El davanter va reconèixer que anar al PSG “va ser una de les decisions més difícils” de la seua vida, perquè estava “ben adaptat a Barcelona”, però es va mostrar “molt feliç” per arribar a la capital francesa. Va reconèixer que hi va rumiar molt i que va escoltar molts consells, però que finalment va considerar que era el moment de canviar d’aires i que, quan Piqué va dir que es quedava, “encara no havia pres la decisió”. “Vull ajudar a escriure la història d’aquest club, que té potencial per ser el millor del món”, va assenyalar afirmant que va fitxar pel Barcelona “per jugar al costat de Messi, el millor del món”, però que la motivació per venir al PSG ha estat “el club, tots els jugadors, no un en particular”.

El brasiler, pel qual el PSG va pagar dijous els 222 milions d’euros de la clàusula, va dir que no sentia una pressió particular per ser el fitxatge més car de la història i va negar haver pres la decisió per diners.

Va dir que estava “trist” pel fet que alguns aficionats del Barcelona se sentin traïts i va considerar que no ha fet “res de dolent”. “Espero que siguin una minoria els que pensin així. Crec que no he faltat al respecte a ningú i que qualsevol jugador té dret a marxar, si ho creu convenient”, va afirmar.

La seua arribada ha revolucionat el club parisenc i els seguidors han començat a comprar ja la seua samarreta. D’altra banda, el sindicat de futbolistes professionals FIFPro ja ha demanat a la Unió Europea que investigui el fitxatge.

tarragona

Paco Alcácer va ser el jugador que més i millor va aprofitar ahir l’amistós davant del Gimnàstic de Tarragona, per demostrar a l’entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde, que pot ocupar el buit de Neymar després de la seua sortida al París Saint-Germain, donant l’empat (1-1) al quadre blaugrana, amb un golàs de falta directa en el tram final del partit. Alcácer va evitar la derrota d’un Barça ple de suplents en un partit en el qual el central belga Thomas Vermaelen, va tornar a lesionar-se. El jugador, que encara no havia disputat ni un sol minut en aquesta pretemporada, va rebre un fort cop al peu esquerre als deu minuts i va abandonar el terreny de joc.

Valverde no va incloure a la convocatòria Piqué, Umtiti, Busquets, Iniesta, Luis Suárez i Leo Messi. El tècnic blaugrana es va prendre el partit com una prova per assajar diferents models a cada zona de joc, apostant en la davantera per Alcácer, que es va reivindicar amb un golàs de falta directa. Qui també va debutar va ser Deulofeu, en un partit en el qual els suplents no van estar a l’altura davant d’un rival que juga en la Segunda divisió A.

El Nàstic va jugar molt motivat i més quan al minut 11 Manu Barreiro va marcar l’1-0. La pròxima cita per al Barça serà el Gamper, dilluns, i després, la Supercopa davant del Madrid els dies 13 i 16.

tracking