SEGRE

CURSES DE MUNTANYA

Kilian fa créixer la llegenda

Jornet guanya per cinquena vegada la mítica Sierre-Zinal, amb què iguala el rècord del mexicà Mejía || Laura Orgué finalitza sisena

Kilian Jornet, ahir a punt de creuar la meta en la mítica Sierre-Zinal, a Suïssa.

Kilian Jornet, ahir a punt de creuar la meta en la mítica Sierre-Zinal, a Suïssa.SALOMON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet segueix engrandint la llegenda i aquest diumenge va aconseguir una nova gesta al guanyar per cinquena vegada la mítica Sierre-Zinal.

Amb aquesta cinquena victòria en una cursa que també es coneix com els cinc quatremils, ja que a llarg del recorregut es veuen cinc pics de més de 4.000 metres d’altura dels Alps suïssos, Jornet iguala el rècord de cinc victòries que tenia en solitari el mexicà Ricardo Mejía.

“Estic molt content amb la victòria. Quan vaig començar, Mejía era un ídol per a mi i mai vaig imaginar que podria igualar les seues cinc victòries”, va explicar el lleidatà. “A Sierre-Zinal el nivell sempre és molt alt i en un any en el qual no he corregut gaire i he fet més muntanya, m’agrada veure que també puc córrer ràpid”, va afegir.

La Sierre-Zinal és una exigent carrera de 31 quilòmetres de recorregut i amb 2.000 metres de desnivell positiu. Kilian Jornet es va imposar amb un temps de 2:33:05, superant Robbie Simpson (2:33:19) i Max King (2:34:09), que van completar el podi.

Pel que fa a la categoria femenina la victòria va ser per a l’atleta keniana Lucy Wambuk Murigi, mentre que la igualadina establerta a l’Alt Urgell Laura Orgué, va acabar sisena, de manera que no va poder millorar la cinquena posició que havia obtingut en l’anterior participació, el 2014.

Per la seua banda, Clàudia Galicia es va proclamar subcampiona d’Europa d’XCM.

tracking