SEGRE

FUTBOL CESSIÓ

Bojan Krkic torna a la Lliga espanyola cedit a l'Alabès

L’Stoke City tampoc comptava amb el davanter lleidatà per a aquesta temporada

Bojan Krkic, en un partit amb l’Stoke City anglès.

Bojan Krkic, en un partit amb l’Stoke City anglès.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Bojan Krkic ha tornat a la Lliga espanyola, en la qual va batre rècords de precocitat amb el Barcelona fins que va ser traspassat a la Roma el juliol del 2011. El seu club actual, l’Stoke City, de la Premier, ha cedit el davanter de Linyola al Deportivo Alabès. Bojan ja va ser cedit la temporada passada pel club anglès al Mainz 05 alemany.

Amb 27 anys acabats de complir, el lleidatà s’incorpora a l’Alabès, equip que encara no ha pogut sumar ni un punt en les dos jornades de Lliga que s’han disputat fins ara, i deu anys després d’haver debutat a Primera divisió. Després d’enlluernar a totes les categories inferiors del FC Barcelona, en les quals va marcar més de 800 gols, Bojan va ascendir al primer equip la temporada 2007-2008, amb l’holandès Frank Rijkaard d’entrenador. Va debutar a la Lliga de Campions el 19 de setembre del 2007 contra l’Olympique de Lió i, a la Lliga, en la quarta jornada davant del Sevilla.

El 21 d’octubre d’aquell mateix any es va convertir, amb 17 anys i 51 dies, en el jugador més jove de la història del Barcelona a marcar un gol amb el primer equip. Va ser davant del Vila-real. El març del 2001, amb 20 anys i 202 dies, va jugar el seu partit número 100 amb el Barcelona, també el més jove de la història a assolir aquesta xifra i el tercer en la història de la Lliga, després de Raúl González i Joseba Etxeberria. Aquella temporada va deixar el Barça per fitxar per la Roma, amb 26 gols en els 104 partits que va disputar com a blaugrana. Va començar llavors un periple per clubs europeus, ja que, després de passar per la Roma, va jugar al Milan, l’Ajax, l’Stoke City i el Mainz 05 alemany. Després de marcar un gol davant del Bayern, el lleidatà es va convertir en el primer jugador espanyola a marcar a les quatre principals lligues d’Europa (Espanya, Itàlia, Anglaterra i Alemanya).

tracking