Assalten Son Moix

El Lleida elimina el Mallorca per penals després de mantenir la porta a zero durant 120 minuts i es classifica per a la tercera ronda || És a un pas de jugar davant d’un Primera

Un jugador del Mallorca intenta la rematada, envoltat de futbolistes del Lleida, en una acció del partit d’ahir.MIQUEL ÀNGEL CAÑELLES/ÚLTIMA HORA

El Lleida és a una sola ronda d’aconseguir el premi gros de la Copa del Rei per a un equip de Segona divisió B: enfrontar-se a un dels equips de Primera divisió que participen aquesta temporada en competicions europees. L’equip que entrena Gerard Albadalejo va prendre ahir l’assalt a Son Moix i, en la seua primera visita a aquest estadi, va eliminar el Mallorca per penals (3-4), després que el temps reglamentari i la pròrroga finalitzessin amb empat (0-0).

Davant d’un rival que fa no-res jugava a Primera divisió i que és un dels favorits per aconseguir plaça al play-off d’ascens a Segona A, el Lleida va superar el difícil examen amb nota. No va ser, tot i així, un partit fàcil. El Mallorca, encara amb un equip ple de suplents, va apretar un Lleida que es va defensar amb ordre i que està fent de la línia defensiva una barrera insuperable.

Amb el partit d’ahir, el Lleida de Gerard Albadalejo ja encadena tres partits sense encaixar cap gol

Si fa una setmana, al Camp d’Esports, va eliminar el Melilla per 1-0, ahir, davant del Mallorca, va tornar a mantenir la porteria imbatuda i, gràcies a això, va forçar primer la pròrroga i després va segellar el pas a la tercera ronda amb un encert impecable des del punt de penal. Quatre llançaments, quatre gols. Pel Mallorca Cano va llançar alt i Diego Rivas va aturar el penal del veterà Salva Sevilla.

Abans del primer partit, Gerard Albadalejo deia que el premi per a un Segona B només podia ser jugar davant d’un Primera. I allà hi ha el Lleida. Classificat per a la seua final.

El Lleida va saltar al terreny de joc conscient que, amb el rival que tenia davant, havia de sacrificar-se al darrere i buscar opcions a la contra. El Mallorca va complir de sortida la seua part del guió, pressionant i buscant la porteria del Lleida, que també complia amb el paper, intentar sorprendre el rival. Seua va ser, als dos minuts de partit, la primera oportunitat. Però el llançament de Javi López va sortir alt.

El Mallorca va accelerar al veure que no podia fiar-se gens ni mica d’un rival que a la Lliga està disposat a disputar-li una plaça de play-off. En ple domini local, l’equip balear va disposar de dos ocasions amb dos rematades de Cedric, que va desviar a córner Moustapha al minut 16, i un altre xut al 18 que per fortuna per als lleidatans es va estavellar al pal.

El Lleida es va estirar i hauria pogut retirar-se al descans amb el marcador a favor. Ho va intentar Trilles al minut 31, però el seu xut va sortir alt; també Moustapha –quin gran partit que va fer–, però Parera va aturar la rematada, i ho va intentar Aitor Núñez amb una gran penetració per banda, que no va trobar rematador. Amb 0-0 es va arribar al descans. A la segona meitat el Mallorca va incrementar la pressió sobre el Lleida que, malgrat veure’s tancat al darrere durant diversos minuts, no va perdre els nervis ni l’ordre. El tècnic local, Vicente Moreno, que s’havia guardat molts titulars de sortida, va començar a treure’ls després del descans.

Van arribar les ocasions locals. Cano ho va intentar al minut 55 amb un rematada que es va perdre fora, ho va tornar a provar Rufo amb un altre xut que va salvar Moustapha i, al minut 74, el públic va reclamar un possible penal comès sobre Rufo. L’última gran ocasió del Mallorca la va tenir Cano, amb una rematada al 78 que també va sortir fora i el Lleida va disposar d’una oportunitat per evitar la pròrroga. Moustapha, incombustible i ajudant sempre tant en tasques defensives com en l’atac, va provar fortuna amb una rematada que va sortir alta.

No hi va haver temps per a més. En la pròrroga, els dos equips van acusar la falta de ritme pròpia d’aquests inicis de la temporada. El cansament i les rampes van evitar que el joc continués fluid i les interrupcions es van anar succeint. Va ser una pròrroga en què cada equip va disposar d’una oportunitat per evitar els penals. La del Lleida la va tenir Andriu ja al minut 106, amb una rematada que va aturar el porter, mentre que al 111 va ser de nou Cano qui ho va intentar.

Era el torn dels penals i va començar a llançar el Mallorca. Rufo va posar l’1-0 i Trilles es va encarregar de restablir l’equilibri amb l’1-1. Pel Mallorca, Pierre va transformar el 2-1 i Pumar va tornar a empatar la sèrie marcant amb seguretat. I la sort va decidir llavors posar-se del costat del Lleida. En el tercer llançament Cano va tirar la pilota alta, i Mousa no va desaprofitar el llançament per posar el 2-3. La gesta era a prop, però faltava rematar-la. Pel Mallorca, Álex López va marcar el 3-3 i Andriu va traslladar tota la pressió a l’últim llançador del Mallorca al transformar el llançament i posar el 3-4 al marcador. Si fallava el Mallorca, el Lleida ja estava classificat. I si marcava, li quedava encara un cinquè llançament per sentenciar. Però no va caldre. Diego Rivas va aturar el xut de Salva Sevilla i l’eliminatòria estava sentenciada. El Lleida segueix viu a la Copa de Rei i amb més il·lusió que mai.