SEGRE

BÀSQUET EUROBÀSQUET

Pau Gasol bat el rècord d'anotació

Pau Gasol llança a cistella, en una acció del partit d’ahir davant d’Hongria.

Pau Gasol llança a cistella, en una acció del partit d’ahir davant d’Hongria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya va complir ahir amb el tràmit davant d’Hongria, amb un triomf per 64-87 amb què tanca la primera fase, en la qual va destacar un nou rècord de Pau Gasol, que es va convertir en el màxim anotador històric dels Eurobàsquet amb 1.114 punts, després dels 20 que va anotar ahir. Amb aquest únic al·licient, el duel contra Hongria va ser descafeïnat des de l’inici. Espanya tenia el primer lloc assegurat, però els hongaresos, també classificats per a vuitens, tenien l’opció de ser tercers si guanyaven a Espanya i Montenegro perdia el seu partit.

Amb el blaugrana Adam Hanga a la banqueta reservada per a vuitens, Hongria va sortir acceptant el paper de víctima.

Espanya s’enfrontarà ara en l’encreuament de vuitens amb Turquia, que ahir va perdre amb Letònia

La tensió defensiva no va existir i en aquestes circumstàncies a penes es va poder assajar res. El primer quart va concloure amb 10-22 i 10 punts de Pau, que es quedava a quatre del rècord. Al segon acte li va arribar el moment amb un triple (minut 15.15) que va implicar posar el 18-33 en el marcador i que Pau Gasol fos, des d’aquell moment, el màxim anotador de la història dels campionats d’Europa amb 1.105 punts.

Al descans, 29-41, amb contínues rotacions. Abans de reprendre el partit tot el públic assistent, dret, va homenatjar amb aplaudiments Pau, mentre per megafonia s’anunciava el rècord que arrabassava al francès Tony Parker.

L’equip espanyol, jugant al ralentí, va mantenir sempre un avantatge de seguretat entorn dels 15 punts fins al 46-60 amb què va finalitzar el tercer període. Només quedava per decidir la diferència final, que va ser de 23 punts (64-87).

L’equip de Sergio Scariolo s’enfrontarà ara a vuitens de final amb Turquia, que ahir, en l’última jornada de la fase de grups, va perdre contra Letònia. La resta de partits són Alemanya-França, Eslovènia-Ucraïna, Letònia-Montenegro, Lituània-Grècia, Croàcia-Rússia, Finlàndia-Itàlia i Sèrbia-Hongria.

Per la seua banda, Abrines va abandonar ahir la concentració a causa d’un lesió.

tracking