EL MILLOREL PITJOR

Derbi per al Borges

L’equip de les Garrigues venç en el seu debut a Primera Catalana el Balaguer després d’un partit intens i ple d’alternatives || Els locals van remuntar el 0-1 però durant els últims deu minuts el conjunt visitant va tornar a capgirar el marcador

Arnau, del Borges, xuta a porteria davant dos jugadors del Balaguer.

Arnau, del Borges, xuta a porteria davant dos jugadors del Balaguer.JOAN BOVÉ

Justa victòria del Borges, que debutava a Primera Catalana, en el segon derbi de la temporada. Va ser un partit de domini altern en el qual els visitants es van avançar en el marcador, el Balaguer va aconseguir capgirar-lo en el segon temps, i els de Joan Roca, en un final emocionant, van arribar a remuntar amb dos gols en els cinc minuts finals, amb la qual cosa es van emportar els tres punts d’un encontre apassionant (2-3).

El primer temps va ser avorrit, amb molt poques ocasions de gol per part dels dos equips. El Borges va avisar al minut 12 quan Víctor va pentinar una pilota cap a la seua porteria que Alfred va haver d’enviar a córner per evitar que la pilota entrés. Per la seua banda, el Balaguer no va tenir la primera ocasió fins al minut 19, quan Adrià va aconseguir treure una falta perillosa amb un forcejament amb Mané. Isaac ho va intentar al 25, encara que el seu xut no va comportar perill per a Xammar i, al minut 30, un un contra un entre Aitor i el porter Alfred va acabar amb una bona intervenció del porter local. Però dos minuts més tard, Pijuan inaugurava l’electrònic davant la sorpresa local (0-1).

El Balaguer hauria pogut empatar en l’última ocasió de la primera part, quan Joan va rematar una passada de Genís, però Xammar va aconseguir enviar la pilota a córner i amb el 0-1 es va arribar al descans.

En el segon temps, els locals van sortir més decidits davant d’un Borges més conservador que va intentar aguantar el resultat favorable. Adrià va donar el primer avís al minut 53 quan va treure un lliure directe a la creu. Tres minuts més tard, Mikel, que havia sortit a la segona part substituint Marc, es va quedar sol davant de Xammar però aquest va aconseguir blocar el tret ras.

Fins que va arribar l’empat. Al 66, Genís es va internar a l’àrea, on el van fer caure, i el col·legiat va assenyalar una pena màxima que va transformar Adrià (1-1). Eren els millors minuts dels locals, que dominaven el centre del camp i encara quedava el millor per arribar. Quan faltaven deu minuts per al final, Mikel va treure un córner i va aconseguir un gol olímpic que suposava el 2-1. Però va durar poc l’alegria local, ja que al 87, Pijuan va recollir un rebot d’Alfred des del segon pal i marcava de tir creuat el segon gol de l’equip, el segon particular i l’empat (2-2).

I quan tots donaven l’empat per bo va arribar un contraatac visitant en l’últim sospir, que va servir perquè Aitor, molt actiu durant tot el matx, anotés el tercer, que donava els tres punts al Borges (2-3). Segona jornada sense conèixer la victòria del Balaguer. Per la seua banda, el Borges va mostrar el seu potencial en el primer partit a l’espera de jugar amb l’Andorra el duel ajornat.