Una victòria que ja il·lusiona

Venç amb autoritat l’Osca per endur-se per primera vegada el torneig || Brillen Jarred, Djukanovic i Martí

Jarred Ogungbemi va portar la batuta de l’equip i Martí va ser un dels pilars de l’equip lleidatà.LLEONARD DELSHAMS

L’Actel Força Lleida va aconseguir per primera vegada el Trofeu Federòptics Ciutat de Lleida al derrotar ahir amb summa autoritat (94-75) el Peñas Osca, en un partit que es va trencar al tercer quart, que suma així la segona victòria en aquesta pretemporada i venja la derrota que va patir dies enrere en terres aragoneses. Borja Comenge va utilitzar tots els jugadors, inclosos els joves vinculats, i només es va quedar sense jugar Mike Karena, reservat per uns problemes al genoll i dels quals avui es coneixerà l’abast. Tots van sumar, si bé van brillar per sobre Jarred, en la direcció, i Djukanovic i Martí, en l’anotació.

El partit, que era l’estrena de l’Actel davant de l’afició, va començar amb l’Osca al comandament gràcies a l’encert en el triple, però els lleidatans aviat van reaccionar, també des de més enllà dels 6,75 amb Sutina i un inspirat Djukanovic, que va ser un dels destacats del partit amb 18 punts, inclòs quatre triples. Un parcial de 14-2 va obligar al tècnic aragonès a aturar el partit (22-12), una decisió que va permetre als seus reduir diferències al final del primer quart (25-19).

Al segon, l’Actel va tornar a prendre la davantera i la primera cistella de Derksen, que debutava, va suposar la màxima diferència fins a aleshores, 13 punts (34-21, m.13). Els triples van tornar a ser determinants perquè l’Osca arribés al descans dins del partit (46-41), però en l’arrancada de la segona part, amb un Jarred Ogungbemi més entonat en la direcció, l’Actel va començar a trencar el duel.

Va acabar el tercer quart guanyant de 15 punts (72-57) i tot just arrancar l’últim va assolir els 22, que van ser la màxima (81-59). Fins al final, Comenge va donar molts minuts als joves però la renda es va acostar sempre als 20 punts.

Per la seua banda, el tècnic de l’Actel es va mostrar molt satisfet amb el rendiment de l’equip i va valorar positivament que “tots han tingut la seua quota de protagonisme i s’han sentit importants”, malgrat que va reconèixer que “encara és aviat” per veure el potencial real de l’equip.

L’Actel Força Lleida jugarà aquest dimecres que ve a Torrefarrera contra el Prat, davant del qual es disputarà ser a la final de la Lliga Catalana de Reus.

L’afició xiula l’alcalde al crit de “Volem votar!” L’alcalde, Àngel Ros, que va presidir el torneig Ciutat de Lleida des de la llotja situada a peu de pista, va ser obsequiat amb una sonora xiulada per part del públic quan es va anunciar el seu nom per megafonia durant la cerimònia de lliurament del trofeu al capità de l’Actel, Juampi Sutina. L’afició va xiular l’alcalde de forma espontània al crit de “Volem votar!”, en una clara al·lusió a la negativa de Ros a cedir locals perquè la ciutadania pugui anar a les urnes en el referèndum que se celebrarà el pròxim 1 d’octubre.