SEGRE

CICLISME ACTIVITATS

Solidaritat sobre rodes

Almenar acollirà demà la segona edició de la TransplantBike, una prova que fomenta la donació d’òrgans || Hi participaran uns 250 ciclistes

Cristina Punyet, Eloi Bergós, Ignacio Gracia i Raquel Maya, ahir durant la presentació.

Cristina Punyet, Eloi Bergós, Ignacio Gracia i Raquel Maya, ahir durant la presentació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Renal Jaume Arnó i Traïnsplant, plataforma que atén pacients trasplantats i malalts crònics, organitzen demà a Almenar la segona TransplantBike, una carrera ciclista solidària d’esport inclusiu que té per objectiu “demostrar que les persones trasplantades poden fer activitat física”, segons va explicar Ignacio Gracia, vicepresident de la Fundació Renal Jaume Arnó. L’objectiu de la jornada és fomentar la realització de programes d’exercici físic en diferents hospitals, així com la promoció de la donació d’òrgans.

La prova es va presentar ahir a la Diputació en un acte presidit pel diputat Eloi Bergós, al qual també van assistir Cristina Punyet i Raquel Maya, membres de la fundació. La prova, que no és competitiva, consta de tres recorreguts, de 15, 30 i 60 quilòmetres, i s’espera la participació d’uns 250 ciclistes.

“Per participar-hi no és necessari estar trasplantats, també es tracta de fomentar l’exercici físic, bé sigui entre persones trasplantades o no”, va assenyalar Cristina Punyet. “La malaltia renal crònica et canvia la vida”, va assenyalar Gracia, que també va afegir que “la prova la vam fer l’any passat a Alfarràs i la idea segurament serà alternar cada any aquest escenari amb Almenar”. Durant la prova també s’han preparat activitats per als nens i per als acompanyants dels participants.

La recaptació de la carrera anirà destinada a un projecte d’activitat física per a persones amb malalties cròniques de les comarques de Lleida.

tracking