SEGRE

DEPORTES

Nostàlgia d'Anoeta

El Lleida va obtenir el primer triomf a Primera de la campanya 93-94 || El record trist, la greu lesió de Palau

Txema i Andersen celebren el primer gol de l’1-3 a Anoeta el 7 de novembre del 1993.

Txema i Andersen celebren el primer gol de l’1-3 a Anoeta el 7 de novembre del 1993.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estadi d’Anoeta porta molt bons records esportius per al Lleida perquè la llavors UE Lleida va aconseguir la primera victòria a Primera divisió de la temporada 1993-94 i la primera fora de casa en la màxima categoria, ja que la temporada 1950-51 va sumar dinou derrotes en dinou desplaçament. Aquell 1-3 amb gols de Txema, Rubio i el danès Soren Andersen va suposar, a més, la primera derrota de la Reial Societat al seu nou feu, ja que Anoeta s’havia inaugurat aquella mateixa temporada.

Porta nostàlgia Anoeta, però també records amargs, ja que aquella gran victòria va tenir un gust agredolç per la lesió greu que va patir Antoni Palau, que va veure truncat així el seu somni de poder disfrutar d’una temporada completa a Primera divisió.

Els donostiarres van eliminar els blaus la 1978-79 i la 1992-93 en els únics precedents copers

Al marge d’aquest precedent en Lliga, pel que fa a la Copa del Rei hi ha dos enfrontaments anteriors entre donostiarres i lleidatans, tots dos al vell estadi d’Atotxa. D’una banda, la temporada 1978-79 el Lleida va ser eliminat en tercera ronda (0-1 a l’anada i 3-1 a la tornada) per la mítica Reial Societat, que va guanyar dos Lligues, i que des d’Arconada fins a López Ufarte, tothom se sabia l’alineació d’una tirada.

D’altra banda, catorze anys més tard, la temporada 1992-93, van tornar a veure’s les cares en vuitens de final i de nou va sortir victoriosa la Reial Societat (0-0 a l’anada i 3-0 a la tornada), que es va enfrontar al Lleida de Mané que aquesta mateixa campanya anava embalat cap a l’ascens a Primera divisió.

L’actual Reial Societat, entrenada per l’exjugador barcelonista i extècnic del Barça B Eusebio Sacristán, ve de fer una excel·lent campanya que li va valer la classificació per a l’Europa League.

Aquesta temporada, encara que nota el desgast de jugar a Europa, ocupa la novena plaça amb tres victòries i tres derrotes en sis jornades.

tracking