EL MILLOREL PITJOR

El Llista venç i genera il·lusió

L’equip d’Albert Folguera obre la Lliga amb un treballat triomf davant de l’Alcoi, en un partit en el qual va merèixer una renda més àmplia || Tots els gols els van firmar jugadors fitxats l’estiu passat

Els jugadors del Llista celebren un dels gols d’ahir.

Els jugadors del Llista celebren un dels gols d’ahir.ÒSCAR MIRÓN

El tècnic de l’ICG Software, Albert Folguera, es va mostrar molt satisfet per la victòria, malgrat que va advertir la igualtat de la categoria i que mai pot donar-se el partit per acabat. “Per a mi el més difícil eren els tres punts. Semblava que amb el 3-0 ja estava, però no... Mai està. Podem anar a guanyar qualsevol pista, però tenint en compte que podem perdre amb qualsevol”. En qualsevol cas, va valorar el bon encontre que es va veure a l’Onze de Setembre i va afegir que “crec que no ens avorrirem en cap partit aquest any”. Pel que fa a les diferències que hi va haver a l’equip entre la primera i la segona part, va assenyalar que “l’explicació és la de sempre. Està tot molt competit i molt ajustat. També he de dir que, amb el 3-0, hem tingut pals i ocasions molt clares que no hem transformat. Ells s’han trobat un primer gol, no vull dir que amb una mica de fortuna, que els ha donat ales, i el segon sí, ha estat un error nostre i, a partir d’aquí han cregut en el matx”.

També va advertir que el que va passar ahir ha de servir de lliçó. “Això ens ha d’obrir els ulls, tota la competició serà molt igualada. Si haguéssim guanyat 5-1 igual podíem pensar-nos que serà molt fàcil i no, no ho serà”. Quant al joc de transicions ràpides que busca el tècnic, que fa el partit molt atractiu, va dir que és lògic tenint en compte la plantilla de qualitat que té. “Si tens pures sangs no els pots fer anar caminant. Però s’ha d’evitar aquestes diferències d’una a una altra banda.”

L’ICG Software va obrir ahir la Lliga amb una victòria sobre l’Alcoi (4-3) i deixant molt bones sensacions, amb moments brillants que van fer vibrar el públic, encara que sense poder evitar el sofriment als minuts finals, quan el partit es va fer molt llarg, malgrat que l’equip va fer mèrits per aconseguir un triomf més ampli. L’equip, molt renovat, amb quatre incorporacions, va confirmar que pot aspirar a lluitar a la part alta de la classificació, però també que encara té moltes coses per millorar. Els quatre gols els van anotar jugadors acabats d’incorporar. El mexicà César Candanedo va marcar els dos primers, Creus va fer el tercer i el quart el va anotar el jugador Roberto di Benedetto. Albert Folguera va formar un cinc inicial amb la base de l’equip de l’any passat. Lluís Tomàs, Joan Cañellas, Darío Giménez i Andreu Tomàs, amb Jordi Chichi Creus com l’únic dels fitxatges que va sortir en el titular.

El duel es va mostrar des dels primers segons molt dinàmic, de transicions ràpides i amb la bola viatjant amb rapidesa d’una porteria a l’altra. Encara no havien passat cinc minuts quan ja hi havia hagut tres pals, un a la porteria de l’Alcoi i dos a la lleidatana. El Llista es mantenia sòlid en defensa i el tècnic, Albert Folguera, va començar a estirar el gran fons d’armari amb què compta aquesta temporada i que li permet disposar de moltes combinacions i totes amb solvència. Els aplaudiments més grans van ser per al lleidatà Roc Llisa, que aquesta temporada juga a l’Alcoi i que va sortir al minut 12. El marcador el va obrir César Candanedo amb una potent rematada llunyana al minut 16, que va posar l’1-0 sorprenent el porter alacantí Marc Grau. El gol va afectar l’Alcoi, que va quedar totalment a mercè dels lleidatans. El mateix Candanedo va marcar el 2-0 al minut 22 i Jordi Creus va fer el 3-0 al 24, amb la qual cosa l’equip es va retirar als vestidors en el descans amb un avantatge molt còmode i el públic, dret, ovacionant-lo.

Semblava que el matx estava sentenciat, però en aquesta Lliga això pot afirmar-se molt poques vegades i, a més, l’Alcoi va demostrar que encara tenia molt a dir. Tots dos equips ja s’havien enfrontat fa unes setmanes a la Lliga Catalana, també a l’Onze de Setembre, i l’electrònic en aquella ocasió va ser de 3-3.

A més, els alacantins van tenir una mica de fortuna en una acció en la qual Maximiliano Oruste va marcar el 3-1. Era el minut 37. El Llista no va perdre la calma i menys quan al 39, l’equip alacantí va cometre la desena falta. Pero Darío Giménez va errar el llançament i a la jugada següent l’Alcoi va marcar el 3-2, després que Pere Cañellas aprofités un error defensiu. En menys d’un minut, el partit havia passat del possible 4-1 a un amenaçador 3-2. L’equip visitant es va revitalitzar amb el segon gol i el duel va créixer en emoció i en intensitat, amb deu minuts al davant i tot per decidir.

El Llista va tornar a incrementar l’avantatge gràcies a un gran gol de Roberto di Benedetto quan faltaven sis minuts per al final. De nou semblava que el partit estava vist per a sentència, però aquesta seguia sense firmar-se. Candanedo va poder fer-ho al minut 46, però la rematada se’n va anar al pal.

Amb un 4-2 es va entrar en els dos últims minuts, però el Llista no va poder evitar passar-ho malament. A falta d’1.14, l’equip de Folguera va cometre la desena falta, del tot innecessària, en una jugada a darrere de la porteria local i Maximiliano Oruste va anotar el 4-3. L’Alcoi va posar aleshores cinc jugadors de pista a la recerca de l’empat. I quan faltaven sis segons, l’equip alacantí va cometre la seua quinzena falta, però de nou Giménez va errar el llançament. No hi va haver temps per a més i els tres punts, d’or, es van quedar a Lleida.