SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Messi els guia al Mundial

El blaugrana va assumir la pressió de tot un país i va classificar Argentina per a Rússia 2018 amb un ‘hat-trick’ || Es converteix en el màxim golejador de tota la història en una fase de classificació

Leo Messi celebra un dels tres gols que ahir va endossar a Equador i que van valer la classificació.

Leo Messi celebra un dels tres gols que ahir va endossar a Equador i que van valer la classificació.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estadi Olímpic Atahualpa es va agenollar ahir davant de la màgia de Leo Messi, que amb un hat-trick va resoldre la difícil papereta amb què Argentina havia arribat a Quito: guanyar el seu passaport per al Mundial de Rússia. No va poder començar pitjor el partit per a Argentina, que va encaixar l’1-0 als 39 segons de joc en una ràpida jugada finalitzada amb una paret aèria entre Roberto Ordóñez i Romário Ibarra, que amb l’esquerra va afusellar Romero. L’albiceleste havia de guanyar per assegurar-se la repesca, almenys, i sense temps d’assentar-se es va veure obligada a assolir-la a l’heroica, que va aconseguir gràcies a Messi, que es va convertir amb els seus tres gols en el màxim golejador de tota la història en una fase de classificació per a un Mundial. El blaugrana, a qui tot un país s’aferrava, va aconseguir un doblet en tot just 8 minuts. Messi es va associar amb Di María per marcar gairebé a plaer l’1-1. Poc després la seua lluita el va portar a robar una pilota a la frontal i a afusellar el meta (1-2). La festa completa va arribar al 62. Messi va controlar amb el pit a la zona d’atac, va encarar porteria i al veure que cap company li donava una línia de passada va optar per anar-se’n per velocitat d’Arboleda i picar-la per sobre del porter Banguera, que va caure en el seu engany. Va fer veure que la rebentaria, però la va enviar suau, a mitja altura, per a la tranquil·litat de tot un país. Tampoc va fallar l’Uruguai de Luis Suárez, que no va decebre i va vèncer a casa Bolívia (4-2) amb dos gols del blaugrana. L’última plaça directa que hi havia en joc l’hi va portar Colòmbia, gràcies al seu empat davant del Perú (1-1), que jugarà la repesca. La gran decepció la va firmar Xile, que va quedar fora al perdre 3-0 davant Brasil, en el qual va tornar a marcar el blaugrana Paulinho. El seleccionador xilè, l’argentí Pizzi, va presentar la dimissió immediata. Un altre dels protagonistes va ser Panamà, que es va classificar per al seu primer Mundial al derrotar 2-1 Costa Rica, mentre que EUA va quedar eliminada.

barcelona

Luis Suárez, bigolejador, també va aconseguir el pas i Paulinho torna a marcar amb Brasil, ja classificada

Des de l’inici del mandat de l’actual junta, s’ha reduït el deute net en 184 milions d’euros

El FC Barcelona va presentar ahir per al pròxim exercici un pressupost de 897 milions d’euros, la qual cosa suposa el més alt de la història d’un club esportiu, inclòs l’esport professional nord-americà, segons va informar el director general del club, Òscar Grau.

Entre les grans xifres presentades destaquen els 21 milions de benefici nets previstos, els 196 milions d’euros de beneficis des del 2010, una diferència de facturació en l’àrea comercial i de màrqueting de 145 milions d’euros, així com els 55 milions d’euros de diferents actuacions realitzades en el marc de l’Espai Barça.

Entre els ingressos (897 milions), les partides que més han crescut han estat les de Màrqueting (300 milions, pels contractes amb Rakuten, Nike i la gira d’estiu); traspassos (198 milions, per la marxa de Neymar), Estadi (195): Tour Estadi, Ticketing, Hospitality, i Media (186): repartiment de drets televisius.

Les despeses assoleixen els 865 milions. Les partides més importants són salaris esportius (479), 109 milions d’amortitzacions, 42 milions en salaris no esportius, 163 en despeses de gestió 163 i 72 milions en altres conceptes.

Quant a la liquidació del pressupost de la temporada passada, el tresorer Enrique Tombas va informar que el Barça va tancar l’últim exercici amb uns ingressos rècord de 708 milions d’euros.

Des de l’inici del mandat de l’actual directiva s’ha reduït el deute net en 184 milions d’euros i els beneficis acumulats des del 2010 en 175 milions d’euros. El patrimoni net del club s’ha situat en 115 milions, 18 milions més que a l’exercici anterior, mentre que el deute net s’ha rebaixat en 24 milions i ara és de 247 milions.

tracking