SEGRE

ESQUÍ NÀUTIC COMPETICIÓ

Espectacle sobre l'aigua a Gimenells

La instal·lació 2Llacs, a Gimenells, acull el cap de setmana el Campionat d’Espanya d’esquí nàutic i de les modalitats ‘wakeboard’ i ‘wakeskate’ || Uns setanta participants entre els dos dies

Un participant salta al trampolí ahir durant els entrenaments.

Un participant salta al trampolí ahir durant els entrenaments.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les instal·lacions de 2Llacs a Gimenells (Lleida) ja estan a punt després dels entrenaments d’ahir per acollir aquest cap de setmana, per segona vegada de forma paral·lela, els Campionats d’Espanya d’Esquí Nàutic, Wakeboard i Wakeskate, organitzats per la Federació Espanyola d’aquest esport i el Club Esportiu Lleida Ski & Wake. Els aficionats que desitgin assistir a la competició podran fer-ho lliurement, ja que l’entrada és gratuïta. Aquest esdeveniment, que ja va acollir 2Llacs el 2014, reuneix uns cinquanta participants en la modalitat de clàssiques i una vintena en wakeboard (és una modalitat en la qual no s’utilitza un esquí sinó una planxa de vela) i wakeskate (al principi van començar amb taules similars a les de wakeboard fins que van descobrir que era possible fer-les més petites i d’aquesta manera tenir més agilitat en els trucs). Tots lluitaran per estar entre els millors d’una prova que està homologada al rànquing internacional.

Entre els inscrits, destaca la presència dels germans Noguera, Àlvar i Lluís, tots dos components de la selecció. I també s’ha d’esmentar Theodore Sauvat, una de les grans promeses d’aquest esport.

La seu lleidatana repeteix a l’acollir l’Estatal el 2014, a petició de la mateixa Federació Espanyola

L’activitat a 2Llacs es va iniciar ahir amb els entrenaments. Pel que fa a la competició, començarà avui a les 10.00, amb un dels llacs que acollirà les proves clàssiques i l’altre les de wakeboard i wakeskate. Aquestes dos últimes ja coronaran els millors aquesta mateixa tarda. Per demà diumenge quedaran, per tant, les finals de l’eslàlom, les figures i els salts.

2Llacs disposa de dos camps d’eslàlom, un camp de salts amb trampolí Beeman, un camp de figures i un camp de wakeboard i wakeskate. Tots estan homologats. I també disposa de dos embarcacions especialitzades per a l’esquí nàutic amb ordinador amb GPS Zero Off.

Es tracta d’una instal·lació formada per dos llacs. Cada embassament compta amb unes dimensions aproximades de 650 a 700 metres de llarg i de 100 a 200 metres d’ample. És una instal·lació moderna i innovadora, situada al municipi de Gimenells i Pla de la Font. Està dedicada als esports i activitats nàutiques, d’aventura i a la naturalesa. A més, engloba un Centre de Tecnificació d’esquí nàutic en el qual es poden organitzar tota mena d’entrenaments, concentracions, campionats i esdeveniments.

Un participant salta al trampolí ahir durant els entrenaments.

Un participant salta al trampolí ahir durant els entrenaments.SEGRE

tracking