SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ A

Arxiven la denúncia per l'adjudicació de la gespa

Fiscalia no veu delicte de la Paeria i el Lleida, i reconeix que era una obra urgent

Les obres per col·locar el nou marcador ahir al Camp d’Esports.

Les obres per col·locar el nou marcador ahir al Camp d’Esports.LLEIDA ESPORTIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha arxivat la denúncia que el grup municipal del Comú de Lleida va posar contra la Paeria i el Lleida Esportiu a l’entendre que hi havia hagut irregularitats en l’adjudicació de la renovació de la gespa del Camp d’Esports. Fiscalia l’arxiva perquè no considera que “els fets denunciats i investigats siguin constitutius de cap il·lícit penal”.

El Comú de Lleida, amb data 19 de juliol, va denunciar que l’adjudicació es va fer mitjançant un conveni entre la Paeria i “no es va realitzar mitjançant adjudicació duta a terme per l’ajuntament aplicant la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP)” i “a favor de l’empresa Royal Verd”, així com que el pagament fos enterament satisfet per l’ajuntament mitjançant la concessió d’una subvenció que cobria la totalitat del preu pagat”.

L’electrònic provisional, a l’espera que arribi el definitiu, té un pes de 300 quilograms

LA FISCALIA

Fiscalia diu que la “figura del conveni” entre l’administració pública i un tercer “està actualment prevista en els articles 47 a 53 de la Llei 40/2015” i que aquest “no té contraprestació onerosa”, ja que tots els diners es destinen a sufragar l’obra i que al tractar-se d’una instal·lació municipal la seua millora revertirà en el mateix ajuntament. Entén el procediment utilitzat perquè “l’obra objecte del conveni presentava un caràcter d’urgència”.

Royal Verd encara no ha cobrat res dels 600.000 euros que se li deuen, encara que fonts de l’empresa van assegurar que “tot està ben encaminat”.

“Treballem perquè el marcador estigui diumenge” Malgrat la pluja que va caure ahir sobre Lleida, els treballs per a la col·locació del marcador provisional es van desenvolupar ahir a un bon ritme. “Estem treballant perquè ja pugui estar col·locat aquest diumenge davant del Cornellà”, va explicar el president, Albert Esteve. “Ens agradaria fer les proves ja aquest diumenge perquè tot funcioni a la perfecció el dia de la Copa davant de la Reial Societat”, va afegir. El marcador ja va arribar ahir a Lleida, en mòduls que han de muntar-se. El pes de l’aparell és d’uns 300 quilos, mentre que la mida de la peça és d’uns 8 metres quadrats. S’ha col·locat una bastida al costat de l’actual marcador per poder col·locar l’electrònic provisional, ja que és més petit i ha d’ajustar-se. “S’han desmuntat algunes coses per poder col·locar la carcassa que acollirà el nou”, va assenyalar el president. Les dos primeres fases de les obres, que duraran entre 10 i 12 setmanes, permetran tenir dos marcadors, el segon a Tribuna. Al final del procés el Camp d’Esports comptarà amb quatre. El cost total de les obres ascendeix a 179.104 euros.

tracking