SEGRE

DEPORTES

El Barça oferirà a Messi un contracte per a tota la vida

Bartomeu recolza les institucions catalanes i condemna la presó dels Jordis

Josep Maria Bartomeu, durant la seua intervenció a l’Assemblea.

Josep Maria Bartomeu, durant la seua intervenció a l’Assemblea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona oferirà un contracte de per vida a Lionel Messi, segons va informar ahir el director executiu del club, Òscar Grau, amb motiu de l’Assemblea del club blaugrana. En la reunió anual del club català, Grau va afirmar que al davanter argentí se li oferirà un vincle similar al que va signar aquest mes Andrés Iniesta.

“Messi va firmar per quatre anys més al juny, però el club li oferirà un contracte per tota la vida”, va declarar Grau als compromissaris del Barça. “La voluntat és que Leo, que va venir aquí de petit, es quedi per a tota la vida perquè és una icona i després de jugador volem que segueixi vinculat al club”, va afegir.

Aquesta resposta va arribar després que un dels socis compromissaris preguntés per la situació del “10” del Barça i proposés la possibilitat que l’argentí firmés un contracte com el d’Iniesta. Messi, de 30 anys, va acordar seguir quatre temporades al Barcelona a mitjans del 2017.

D’altra banda, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va defensar la independència de l’entitat catalana davant de les pressions que ha rebut en les últimes setmanes, dins de l’atmosfera política que viu Catalunya, i va assegurar que el Barça “no pot ser instrument manipulable de ningú”.

No obstant això, el mandatari barcelonista va assenyalar que és “inadmissible” que en un estat de dret “hi hagi persones empresonades per les seues idees polítiques”, en al·lusió als líders de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament, posició del president que va aixecar encesos aplaudiments entre els socis compromissaris.

Bartomeu va subratllar que el Barça vol ser a la Lliga i que la seua participació “està assegurada”, ja que la “viabilitat del club” passa per mantenir el vincle amb el torneig del qual és fundador des del 1929.

“El Barça sempre ha estat al costat del poble de Catalunya i de les seues institucions. Així que avui, davant de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, hem de reiterar el nostre suport absolut a les institucions democràtiques de Catalunya escollides pels seus ciutadans. Volem expressar el nostre suport i solidaritat a tots els estaments afectats i als mitjans de comunicació públics. Cal que hi hagi calma. Qualsevol reacció ha de ser cívica i pacífica, i també al Camp Nou”, va assenyalar Bartomeu.

Pel que fa a l’Assemblea –l’assistència va ser baixíssima i mai va superar els 565 compromissaris; és a dir que, com a màxim, els punts els van votar un 13% dels 4.346 socis convocats al Palau Blaugrana–, va aprovar tots els punts del dia que la junta directiva va sotmetre a votació: la liquidació econòmica de la temporada passada, el pressupost de 897 milions per a aquest curs (el més alt de la història), l’acord amb Parcs Reunits i la creació d’una Acadèmia a Nova York (Estats Units).

tracking