SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça negocia amb Grifols pel cognom del Camp Nou

L’empresa catalana podria aportar 400 milions de dòlars per trenta anys

El Camp Nou és a prop de tenir un cognom milionari.

El Camp Nou és a prop de tenir un cognom milionari.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va anunciar recentment que estava negociant per poder tancar un patrocinador per al nou Camp Nou i que la idea del club era convocar una assemblea extraordinària per aprovar aquest acord durant el primer semestre del 2018. Ahir, el programa d’Esport 3 El Club de la Mitjanit va avançar que el Barça està en negociacions avançades amb la multinacional farmacèutica catalana Grifols per tancar aquest patrocini. Així, l’estadi blaugrana passaria a dir-se Camp Nou Grifols.

Segons la mateixa font, l’acord podria reportar al Barça uns 400 milions de dòlars en trenta anys per aquest acord d’esponsorització de l’estadi. Segons diverses informacions, Grifols és l’empresa líder a Europa en el sector d’hemoderivats (productes derivats del plasma sanguini) i la tercera més gran del món en aquesta especialitat. A més, és líder mundial en el subministrament d’aquests productes a hospitals.

Grifols cotitza a l’índex borsari Ibex-35 des de l’any 2008 i al Nasdaq des del 2011. De les empreses de l’Ibex-35 que operen a Catalunya, Grifols, ubicada a Sant Cugat del Vallès, és l’única que no ha traslladat la seu social fora de terres catalanes arran del procés que viu actualment Catalunya.

En cas que l’operació acabés fructificant, seria un acord històric per a l’entitat blaugrana i per al món de l’esport en general. Fins ara, el rècord el té el MetLife, l’estadi on juguen els New York Jets i els New York Giants, de l’NFL de futbol americà, amb una xifra de 400 milions de dòlars per vint-i-cinc anys de patrocini. El Barça tenia previst ingressar 200 milions d’euros per aquest concepte, de forma que amb aquesta operació el club obtindria una quantitat inesperada i molt important de diners amb què afrontar futurs projectes i importants inversions en matèria de fitxatges. Aquest tema serà tractat en una assemblea el primer semestre de l’any 2018.

tracking