EL MILLOREL PITJOR

Ciru dóna la victòria a l'EFAC

Un jugador de l’EFAC prova de controlar una pilota aèria davant d’un jugador andorrà en el partit d’ahir.ITMAR FABREGAT

L’EFAC Almacelles es va imposar per la mínima (1-0) a l’Andorra en un duel molt disputat en el qual els lleidatans van saber patir i en què un solitari gol de Ciru poc abans del descans va fer que els tres punts es quedessin a casa.

El primer temps va ser de domini lleidatà, que va tenir la primera aproximació al minut 7, amb un xut d’Eric Gràcia que Pol va desviar a córner. La rèplica visitant va arribar per partida doble, amb dos ocasions que va poder rebutjar, sense gaires complicacions, Jordi Chiné. A la mitja hora de joc, l’EFAC ho va tornar a intentar, amb un córner tret per Roger Canadell en el qual el porter andorrà va haver de lluir-se per evitar el gol i, poc després, un xut de Carles Barco se’n va anar per sobre del travesser. L’acció clau del partit va arribar al minut 41. Ciru, el millor jugador de l’Almacelles en el partit d’ahir, va rematar de cap una centrada, enviant la pilota a l’escaire i fent inútils els esforços de Pol (1-0). Amb aquest avantatge favorable a l’EFAC, es va arribar al descans.

En el segon temps, la cosa va canviar i l’encontre es va trencar amb dos ocasions claríssimes per a cada equip, els uns provant de sentenciar i els altres, de capgirar el marcador, però els porters van mostrar una gran efectivitat frustrant-les. Al minut 54, l’autor del gol, Ciru, va provar sort des de la frontal de l’àrea amb un potent xut que va aturar el porter visitant. Poc després, va ser l’Andorra el que va tenir l’oportunitat de marcar, però la pilota se’n va anar per sobre de la porteria de Chiné i, just després, Jordi Martí va rebre una passada de Viladegut, però tampoc va poder finalitzar amb encert la jugada. En el minut 65, hi va haver una bona centrada de Canadell que no va trobar rematador i, quatre minuts després, un xut de Viladegut va marxar per poc. Seguidament, va ser l’Andorra el que va prendre la iniciativa i va poder empatar, però Chiné va brillar amb dos magnífiques parades per salvar l’equip. En els últims deu minuts, hi va haver temps per a una ocasió per equip, però les dos van acabar sortint per dalt de les respectives porteries. D’aquesta manera, amb un gran treball al llarg dels noranta minuts, l’EFAC va saber guanyar-se els tres punts, que el col·loquen segon, a quatre punts del Martinenc i a dos de l’Alpicat, que és tercer.

“Sabíem que havíem de guanyar” L’entrenador de l’EFAC Almacelles, Pablo Petreñas, va dir al finalitzar del partit que, després de perdre a Alpicat el cap de setmana anterior, “sabíem que havíem de guanyar”. Pel que fa a l’encontre, va afirmar que “ha estat un partit molt treballat i amb molta serietat en defensa”. En aquest sentit, es va mostrar satisfet per haver corregit errors respecte a la setmana anterior. Sobre el desenvolupament del duel, va dir que “les ocasions més clares han estat en el segon temps, però, en el primer, hem sabut aprofitar la que hem tingut”. L’entrenador lleidatà es va mostrar, en definitiva, satisfet amb la victòria i va destacar la bona actitud dels jugadors.