BÀSQUET LLIGA ENDESA

El Barcelona es redimeix

Venç a la pista del Reial Madrid un partit molt igualat en totes les fases || Després de tres derrotes, va aconseguir, a la fi, emportar-se un triomf del feu blanc

Rakim Sanders, davant de l’oposició de Felipe Reyes, durant el partit d’ahir.

Rakim Sanders, davant de l’oposició de Felipe Reyes, durant el partit d’ahir.EFE

El Barcelona Lassa es va redimir ahir de la seua irregular trajectòria gràcies a un triomf de pes a la pista d’un lluitador Reial Madrid, que va tenir opcions fins al final, però que va acabar perdent el primer clàssic de la temporada per la seua gestió dels atacs finals (80-84). La sortida dels dos equips va ser fulgurant, encara que va ser Luka Doncic, amb vuit punts en sis minuts i dos triples sense fallar, qui es va encarregar d’obrir les primeres bretxes en el marcador. Va arribar llavors una millora en el joc blaugrana, la qual cosa va tornar a estrènyer un partit elèctric el primer quart del qual va concloure amb lleuger avantatge local (19-18). Un triple d’Oriola va tornar, molts minuts després, l’avantatge als de Sito Alonso després de completar un parcial de 4-11. Tomic començava a fer mal sota els cèrcols, fins que un tap estratosfèric de Rudy Fernández i el triple posterior de Thompkins van despertar els locals i van tornar les taules al clàssic. El domini va seguir sent altern fins al descans, a partir del qual van sortir més entonats els blaugranes i més espessos en atac els de Laso, la qual cosa va permetre el control del joc a un conjunt barceloní que va anar al davant gairebé tot el tercer quart, encara que amb mínimes rendes que no van superar els sis punts. En una accelerada final, el Madrid va ser capaç d’igualar el xoc sobre la botzina amb una esmaixada de Tavares (61-61). L’últim període va mantenir el guió i la intensitat, amb el Barça guanyant en punts i el Madrid enganxant-se al partit una vegada i una altra. Com ja es preveia, el final va ser d’infart. Heurtel va pujar el 78-81 al marcador amb 9,8 segons per jugar i el Madrid va malgastar el seu últim atac regalant la pilota a un rival que va saber culminar l’actuació amb un triomf de prestigi en el primer clàssic de la temporada.