SEGRE

FUTBOL ÀRBITRES

Saba nova arbitral

La delegació de Lleida incorpora 15 aspirants d’un curs en què en van començar 61 i la xifra actual de col·legiats és de 132 || Només una dona entre els nous

Els nous àrbitres, a la delegació de la FCF amb el responsable arbitral Xavier Pérez, a la dreta.

Els nous àrbitres, a la delegació de la FCF amb el responsable arbitral Xavier Pérez, a la dreta.X.M.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè tècnic d’àrbitres de futbol de Lleida està d’enhorabona, ja que ha tornat a incrementar el nombre de col·legiats, que aquesta temporada seran 132, comptant els quinze nous que debutaran. Després d’una inscripció inicial de 61 aspirants, tots menors de 25 anys, la delegació arbitral va fer una tria durant el curset que es va impartir entre els mesos d’abril i setembre, que va cobrir un total de trenta hores lectives distribuïdes en classes teòriques, pràctiques i preparació física, tal com estableix el Pla de Formació del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) de la Federació Catalana de Futbol. Després de l’examen teoricotècnic, consistent en preguntes tipus test més alguna per desenvolupar, van passar el filtre una trentena d’aspirants i al setembre, després de les proves físiques, només quinze, catorze homes i una dona, van ser designats aptes.

Les proves físiques van consistir en un test de velocitat amb sis sèries de quaranta metres –en cadascuna s’havia de fer un temps inferior a 5”80– i un de resistència amb una distància de 2.000 metres que s’havien de cobrir en menys de 8’30”. “Molts eren jugadors i van pensar que seria més fàcil, però són proves exigents. Volem gent molt preparada físicament i tècnicament”, assenyala en aquest sentit el delegat a Lleida del CTA, Xavier Pérez.

Se’ls farà un seguiment durant la temporada i es decidirà si segueixen segons les seues actuacions

Inicialment, aquests aspirants a col·legiats assistiran com a acompanyants d’un àrbitre oficial per viure una situació pràctica de les gestions del partit (arribada, identificació, revisió del camp, revisió de llicències, etc), de la redacció de l’acta i altres aspectes relatius a substitucions i totes les incidències pròpies d’un encontre. “Estem molt contents perquè hi ha hagut puntuacions altes, però encara no són àrbitres. Durant la temporada se’ls farà un seguiment i, si observem que algun no funciona, no serà admès”, adverteix Xavier Pérez. No obstant, admet que s’ha assolit una xifra idònia de col·legiats amb aquestes incorporacions. Així doncs, ara cada àrbitre xiularà cada cap de setmana tres o quatre partits en lloc de sis o set.

tracking