SEGRE

FUTBOL SALA INTERNACIONAL

Balaguer ja viu el seu Mundial

Acull a partir de diumenge i fins al dissabte dia 25 la Women’s World Cup Futsal, en la qual competeixen 12 equips || Dos lleidatanes, Olga Parisé i Carlota Gregori, a la selecció de Catalunya

La Selecció de Catalunya ja es troba concentrada a Balaguer.

La Selecció de Catalunya ja es troba concentrada a Balaguer.J.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Balaguer serà durant uns dies la capital mundial del futbol sala femení, en la versió de l’Associació Mundial de Futsal (AMF), entitat que funciona al marge de la FIFA i que és una de les federacions internacionals que té reconegut a Catalunya el dret a competir internacionalment. Catalunya és una de les 12 seleccions que participaran, a partir de diumenge, en la Women’s World Cup Futsal, el Campionat del Món Femení, que es desenvoluparà fins al dia 25.

La competició, que es va presentar ahir a la capital de la Noguera, l’organitzen l’AMF i la Federació Catalana de Futbol Sala que presideix Dani Vives, que és de Balaguer.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va dir que és l’esdeveniment esportiu més important de la història de la ciutat

Les seleccions que hi participen són quatre d’europees: Suïssa, França, Itàlia i Catalunya; quatre més de Sud-amèrica: Colòmbia, Paraguai, Argentina i Brasil; i completen el cartell Estats Units (Amèrica del Nord), República Xinesa-Taiwan per Àsia, Austràlia en representació d’Oceania, i Sud-àfrica com a representant africà.

Balaguer és protagonista en aquest Mundial no només per ser l’escenari de la competició. La Selecció de Catalunya, que integren dotze jugadores, en té dos de Balaguer, Carlota Gregori i Olga Parisé, mentre que la presència local la completa Carme Cornet, una històrica del futbol sala de Balaguer, que exercirà com a delegada de la selecció.

A més, en la cerimònia inaugural participaran escoles de dansa i de gimnàstica rítmica de la ciutat. Els dotze equips es divideixen en quatre grups de tres i els dos primers de cada grup passen posteriorment a quarts de final.

Ahir, durant la presentació del Mundial, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va destacar que “segurament és l’esdeveniment esportiu més important que ha viscut la ciutat al llarg de la seua història. És un Campionat Mundial i, a més, amb la participació de la Selecció Catalana, que li dóna un plus en els temps que vivim”. Va desitjar que “sigui tot un èxit esportiu i que el públic local animi la nostra selecció”.

Per la seua banda, Dani Vives, el president de la Federació Catalana de Futbol Sala, va dir que “les instal·lacions de Balaguer són de les millors de Catalunya i tot està a punt perquè la ciutat visqui un gran esdeveniment esportiu”.

Cristian Roldan, seleccionador de Catalunya, va demanar també el suport del públic i confia a passar ronda. “És un grup molt igualat en el qual coneixem bé Argentina, però França és tota una incògnita.”

Finalment, la capitana de Catalunya, Susana Malles, que juga al Teià, va dir que “hem vingut per jugar la final”.

La selecció de Catalunya debuta diumenge contra França a les 19.30 Catalunya debutarà en la Women’s World Cup Futsal aquest diumenge, a les 19.30, jugant davant de França. Encara que la competició començarà el mateix diumenge a les 12.00 amb un partit entre República de Xina-Taiwan i Suïssa, la cerimònia inaugural serà a les 18.00. Catalunya tornarà a jugar dilluns a les 20.00 davant d’Argentina.

tracking