SEGRE

Un fenomen de masses

La bandera del ‘93’ guanya terreny als grans premis de l’estranger

Màrquez es va dirigir a la zona dels fans per poder oferir-los el títol de campió.

Màrquez es va dirigir a la zona dels fans per poder oferir-los el títol de campió.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez s’ha convertit des de fa temps en un ídol de masses, amb una quota de protagonisme que ha anat in crescendo amb el pas dels anys, guanyant terreny al gran Valentino Rossi, que malgrat tot segueix sent el que més seguidors aglutina. N’hi ha prou amb fer un cop d’ull a les grades dels circuits del Mundial, cada vegada més tenyides de roig i amb la bandera del 93, la que el representa, onejant amb magnificència i rivalitzant amb el groc del de Tavullia. El Fan Club de Marc continua en alça. Aquest any tancarà amb un nou rècord de socis, gairebé dos mil, uns tres-cents més que el 2016 i set-cents més que el 2015.

“Cada any hi ha més banderes del 93 als circuits i més aficionats que segueixen el Marc, sigui on sigui”, apunta el seu oncle i president del club, Ramon Màrquez, que ha de fer malabarismes per intentar acontentar els centenars de fans que assisteixen a cada gran premi a la recerca d’un autògraf o a ferse una fotografia amb el campió. Des de fa uns anys s’ha instaurat un sorteig, sobretot a les curses en territori espanyol, per decidir els seixanta afortunats (vint per a cadascuna de les tres jornades del gran premi) que a l’acabar les sessions d’entrenament del divendres i el dissabte i després de la cursa del diumenge puguin passar uns segons de glòria amb el Marc.

“Les proves que es disputen a Espanya sempre han estat les més complicades perquè hi ha moltíssimes més sol·licituds que places, però enguany també hem tingut aquest mateix problema en les carreres de l’estranger, fet que demostra el gran protagonisme que està adquirint”, apunta el president, al qual no deixa de sorprendre’l l’emoció dels fans. “Malgrat que ho he viscut moltes vegades, és increïble veure l’emoció i l’alegria de la gent, de totes les edats, quan veuen el Marc, queper a la majoria és la primera vegada que el tenen a davant. Els veus tremolar d’emoció i molts no poden contenir les llàgrimes. És una cosa que m’emociona”, reconeix.

Una altra prova de l’augment de la seua fama és que aficionats d’una quarantena de països han obert pàgines del Fan Club a Facebook. Des de bona part d’Europa, com Itàlia, França, Alemanya, Àustria, Holanda, Anglaterra, Israel, Bèlgica, Irlanda, Grècia, Eslovènia, Suïssa, Noruega, República Txeca, Eslovàquia, Portugal, Andorra, Espanya, Polònia o Malta, fins als EUA Mèxic, Sud-amèrica (Brasil i Argentina) i Oceania (Austràlia), així com Àsia (Xina, Japó, Malàisia, Indonèsia, Taiwan, Macau i Filipines).

El Fan Club organitzarà per primer cop enguany dos sopars de final de temporada A diferència del que ha passat en les últimes temporades, en què Marc i Àlex han compartit el mateix sopar de final de campanya amb els fans, aquest any en tindrà un cada un. La del tetracampió del món de MotoGP se celebrarà el 9 de desembre, mentre que la d’Àlex estava fixada per al 16 del mateix mes, però és possible que canviï de data per compromisos publicitaris.

tracking