SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Honda vol renovar com més aviat millor Marc Màrquez

El lleidatà acaba contracte la temporada que ve i el seu objectiu és continuar

Marc escenifica una de les seues increïbles salvades amb una moto de joguet.

Marc escenifica una de les seues increïbles salvades amb una moto de joguet.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tancar la renovació de Marc Màrquez, que acaba contracte el 2018, és el gran objectiu que té sobre la taula Honda, que vol assegurar-se la continuïtat del que, sense cap dubte, és el millor pilot de la graella de MotoGP, com ho corroboren els quatre títols mundials aconseguits en la categoria reina en els últims cinc anys.

Yoshishige Nomura, president d’HRC, ho té clar. “Sens dubte, per descomptat, és la nostra prioritat número u, donaré el millor de mi mateix per renovar-lo”, va dir en una entrevista al diari Marca.

El màxim responsable esportiu de la marca japonesa va elogiar el lleidatà. “El que més m’agrada és la seua habilitat per controlar la moto. També l’habilitat per recuperar-se, com es va veure a la carrera. Això és el millor d’ell. També el seu cap”, va assenyalar Nomura, que alhora es va referir a la salvada que va fer al circuit de Xest. “El seu colze és massa car. Té el mateix valor que una victòria”, va asseverar.

Sobre la recent temporada, va afirmar que “Màrquez ha fet un gran esforç per guanyar. Tot l’equip i tot Honda van treballar molt dur. Estic molt satisfet amb l’esforç i també amb la millora”, va indicar el president d’HRC.

Marc va frenar 30 metres tard en la salvada de Xest Fa poc més d’una setmana, Màrquez va deixar tothom atònit amb la salvada de Xest, de la qual ahir es van conèixer noves dades que no fan res més que engrandir la gesta. Segons la telemetria, Marc, quan va arribar al final de la recta principal, va frenar 30 metres més tard del que és habitual en aquest punt, va agafar el revolt a 153 km/h –en tercera– i, al perdre el tren davanter, la roda frontal va lliscar durant més de 50 metres i la inclinació va arribar als 64º. Tot i això, es va mantenir sobre la moto. «A l’arribar al revolt, vaig veure que havia entrat massa ràpid, però vaig pensar: “La freno, entro.” Vaig recolzar el genoll, vaig deixar anar el fre i llavors se’m va tancar la forquilla. Vaig pensar: “Adéu!” Però llavors, pum! Vaig recolzar el colze! Vaig fer palanca amb colze i genoll, i crec que amb l’ajuda dels aficionats es va aixecar la moto», va explicar.

tracking