SEGRE

MOTOCICLISME TRIAL

Bou i Farré, en contra que se suprimeixin els 'motxillers'

Ho vol aplicar la FIM per abaratir costos i els pilots ho veuen una temeritat

Arnau, cobrint una zona davant l’atenta mirada del seu ‘motxiller’.

Arnau, cobrint una zona davant l’atenta mirada del seu ‘motxiller’.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Bou, 22 vegades campió del món de trial (onze outdoor i onze més indoor), i el lleidatà Arnau Farré, vigent campió d’Europa, van participar la setmana passada al costat d’altres pilots de diferents categories del Mundial en un test de seguretat organitzat per la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) al Pascuet Off Road Center, situat a la Bastida de Tost, a l’Alt Urgell. En aquesta sessió, l’excampió mundial francès Thierry Michaud, ara membre de la comissió de trial de la FIM, va exposar la intenció d’aquest organisme de retirar de cara al pròxim campionat els anomenats “motxillers”, o dit d’una altra manera, els àngels de la guarda dels pilots, ja que són els encarregats d’evitar que aquests puguin patir accidents quan afronten les zones sobre la moto.

El motiu que esgrimeix la FIM és estrictament econòmic, ja que entén que molts pilots, sobretot els que competeixen en categories de promoció, no poden costejar-se un motxiller, la qual cosa provoca, segons la seua opinió, que les proves no tinguin una inscripció més elevada. Aquesta mesura no ha caigut gaire bé entre els pilots, que la troben una temeritat, ja que sense aquests assistents el risc de patir una caiguda augmentaria de forma exponencial. “No es pot esperar que superem obstacles de dos metres d’altura sense tenir ningú que pugui evitar una caiguda. Sense el motxiller no hi ha trial, el nivell baixaria en picat perquè les zones haurien de ser de baixa dificultat”, va assegurar Arnau Farré, que va expressar un sentir generalitzat de tots els pilots que van fer el test divendres passat, entre els quals Toni Bou. “Tots ho veiem malament, creiem que no té cap sentit i posa en seriós risc el pilot”, va indicar.

D’altra banda, el pilot del Moto Club Aitona disputarà aquest diumenge la seua primera prova del Campionat del Món de X-Trial (indoor), que arranca a la localitat francesa de Vendée. “Estic molt content de poder debutar en aquest certamen perquè em permetrà continuar aprenent dels millors. Era un dels meus somnis”, va dir el lleidatà, que farà el seu debut amb l’equip Vertigo.

tracking