SEGRE

FUTBOL TERRITORIAL

L'any del Mollerussa

L’equip de la capital del Pla d’Urgell acaba el 2017 com el millor dels sis grups que integren la Segona Catalana || És el que ha sumat més punts, trenta-set, i no ha perdut cap partit

Plantilla del Mollerussa per a l’actual temporada 2017-18, que ha firmat una primera part de la Lliga perfecta.

Plantilla del Mollerussa per a l’actual temporada 2017-18, que ha firmat una primera part de la Lliga perfecta.CFJ MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Mollerussa tanca el 2017 com el millor equip de la Segona divisió catalana. Després de les quinze primeres jornades de Lliga, els del Pla d’Urgell són l’equip que ha sumat més punts dels 108 que formen els sis grups de la categoria, 37, i a més, no han perdut cap partit. Només hi ha un altre equip que també es manté invicte, el Tàrrega, segon al Grup 5, amb 35 punts, una puntuació que els permetria ser líders en qualsevol dels altres cinc grups de la categoria. Només el Girona B (Grup 1) i el Vilanova i la Geltrú (Grup 3) han assolit també els trenta-cinc punts.

“Si no perdem la culpa la tenen els jugadors”, explica Josep Maria Turull, entrenador del Mollerussa, que defensa que “és un grup que treballa molt i té molta ambició. Des del cos tècnic intentem ajudar-los, però sense dubte, tot el mèrit és seu”, afegeix.

L’objectiu del Mollerussa per a aquesta temporada és l’ascens a la Primera divisió catalana

El Mollerussa va llançat cap a l’ascens a Primera divisió catalana. Només el campió del grup puja directament, mentre que el segon classificat juga una promoció per poder accedir-hi. “Quan planificàvem la temporada no esperàvem arribar al Nadal líders i sense perdre cap partit”, explica Turull. “Tenim una plantilla molt jove, amb una mitjana d’edat que no arriba als vint-i-dos anys, i l’objectiu de la temporada és arribar als quatre últims partits amb opcions de lluitar per l’ascens. Això que estem vivint ara està molt bé, però les notes sempre es donen a final de curs.”

El tècnic està molt satisfet d’aquest inici de temporada, encara que és conscient que els moments complicats arribaran. “A més d’estar quinze partits sense perdre, també som l’únic equip de la categoria que ha encadenat set victòries. Però hi haurà un moment en el qual els resultats no seran tan favorables i hem d’estar preparats per a això.”

Turull creu que la segona volta serà més dura i que l’ascens se’l jugaran entre “tres o quatre equips”. “La segona volta serà complicada per a tothom. El Tàrrega segur que hi serà fins al final, tenen una plantilla molt bona i ja van estar a dalt la passada temporada. Però també crec que hi haurà Alcarràs i Linyola, i potser algun més”, explica l’entrenador.

El Mollerussa, que va jugar a Segona A en la temporada 88-89 i va competir diverses campanyes a la Segona B, està recuperant l’afició en el Municipal. “Sí, hi està havent bones entrades i fins i tot tenim una penya d’animació que ens segueix en els desplaçaments. El dia de l’Albi potser hi havia al camp set-cents o vuit-sents espectadors, una assistència que no es veu en gaires partits de Primera Catalana” i afegeix que “ser líder ajuda que vingui més afició”.

La pròxima temporada hi pot haver set equips a Primera Catalana

La Primera Catalana compta aquesta temporada amb cinc equips lleidatans, una xifra que feia anys que no es veia en aquesta categoria i, el curs vinent, podrien ser sis o fins i tot set, ja que els cinc equips d’aquesta temporada estan actualment en posicions molt allunyades de la zona de descens i, si acabés així, cap d’aquests perdria la categoria. És segur que pujarà el campió de Segona i serien dos lleidatans els que aconseguirien l’ascens, si el segon classificat guanya la promoció. Quatre equips perden la categoria, a més del cinquè per la cua més mal classificat dels dos grups que hi ha. També és possible que algun ascendeixi a Tercera divisió.

Dels cinc equips que hi ha aquesta temporada a Primera Catalana, el més ben classificat al final de l’any 2017 és l’EFAC. L’equip d’Almacelles és quart, amb 29 punts, a només un del segon classificat, el Viladecans i a sis del líder, el Martinenc.

L’Alpicat és setè a la taula, amb 23 punts, els mateixos que té el Lleida B, vuitè. L’Alpicat només ha perdut dos partits. El novè és el Borges, un acabat d’ascendir que està fent una bona temporada i que ha sumat 21 punts en els quinze partits jugats. El més mal classificat, fins ara, és el Balaguer, que té 20 punts, només un menys que el Borges i que manté un avantatge de 8 punts sobre les posicions de descens.

Plantilla del Mollerussa per a l’actual temporada 2017-18, que ha firmat una primera part de la Lliga perfecta.

Plantilla del Mollerussa per a l’actual temporada 2017-18, que ha firmat una primera part de la Lliga perfecta.CFJ MOLLERUSSA

tracking