BÀSQUET EUROLLIGA

El Barça renaix a Moscou

Obté la primera victòria lluny del Palau a l’Eurolliga i trenca una ratxa de sis derrotes consecutives entre Europa i Lliga || Bat el seu rècord d’assistències

Navarro intenta anotar davant de la defensa de Malcolm Thomas.

Navarro intenta anotar davant de la defensa de Malcolm Thomas.EUROLEAGUE.NET

El Barça va renàixer ahir de les cendres recuperant la millor versió col·lectiva a Rússia, on va sumar davant del Khimki de l’extècnic blaugrana Georgios Bartzokas (65-79) la primera victòria lluny del Palau Blaugrana a l’Eurolliga i va posar fi a una ratxa de sis derrotes consecutives entre la competició continental i la Lliga ACB. Un parcial de 8-22 a l’últim quart va donar als blaugranes un triomf necessari en el qual, per sobre de noms propis, van destacar les assistències –amb 32, rècord en la història del club– i els rebots (37), que van contrarestar el desequilibri ofensiu de Shved (22 punts) i Honeycutt (18 punts) a l’equip rus.

Va apostar Sito Alonso pel mateix quintet –Navarro, Ribas, Hanga, Moerman i Tomic– que fa una setmana a Vitòria a punt va estar de remuntar un desavantatge de 25 punts. La proposta inicial va donar fruits i el Barcelona, amb Ribas i Navarro marcant el ritme, va controlar el primer quart amb Tomic manant en el cèrcol i Hanga aportant la seua part en defensa i incomodant Shved. L’avantatge blaugrana va arribar a ser de 12 punts (15-27) al segon quart, encara que els russos van remuntar gràcies a un letal Honeycutt des de la línia de 6,75 metres.

El Barça, tanmateix, va saber resistir a la pressió russa, sobretot en el tercer quart, quan Shved va prendre la regnes. Navarro va respondre amb la mateixa moneda al millor anotador de l’Eurolliga i al costat de Tomic va mantenir l’equip a la superfície. A l’últim quart va aparèixer Heurtel en la direcció de l’equip, mentre que Claver (12 punts) i Vezenkov van aportar el seu gra de sorra en rebots ofensius i triples per rellançar l’equip, que va completar un parcial de sortida de 2-17 que va deixar el partit dat i beneït (59-74).