El Barça ofereix la seua millor versió a la pista del Gipuzkoa

Gran actuació coral de l’equip per assolir la tercera plaça

Pau Ribas disputa una pilota amb Chery.

Pau Ribas disputa una pilota amb Chery.EFE

El Barcelona Lassa va brillar ahir per igualar amb el Montakit Fuenlabrada a la tercera plaça de la Lliga Endesa a l’imposar-se amb rotunditat (77-101) i un excel·lent balanç defensiu a un Delteco GBC que segueix amb la mala estadística davant dels blaugranes, que només ha vençut una vegada en tota la seua història a la capital guipuscoana. El conjunt basc va encarar en aquesta ocasió molt bé l’inici de partit. Va aconseguir l’únic avantatge amb el 5-0 inicial i va trobar còmodes posicions de tir per tutejar l’equip barceloní durant els deu minuts del primer quart.

El Barcelona, després dels successius revessos els dos primers mesos de temporada, no ho veia gens clar, però Hanga trobava cèrcol per arribar al final d’aquest primer quart tres punts amunt. L’equip que entrena Sito Alonso, que tornava a la pista on va començar a fer-se un nom en la seua trajectòria professional, viu enguany de sensacions i si aquestes són bones i el marcador va a favor seu, continua sent l’intractable equip de tota la vida.

Així ho va comprovar en la seua pròpia pell el Delteco GBC que, a falta de quatre minuts per al descans, transitava ja deu punts per sota. Els últims deu minuts, amb un Barcelona 14 punt amunt, van consistir en l’administració de rendes per part visitant.

Una gran acció amb esmaixada inclosa d’Aleksandar Vezenkov va fer pujar l’avantatge blaugrana als 21 punts a l’últim quart i el partit es va convertir ja en un festival del Barça i els locals es van dedicar a cuidar-se de les lesions per poder lluitar amb tota la plantilla en partits de la seua lliga en la baralla per continuar evitant entrar en llocs de descens.

Messi, Suárez i Mascherano es reincorporen

Els tres futbolistes sud-americans, amb permís per allargar les vacances de Nadal, els argentins Lionel Messi i Javier Mascherano i l’uruguaià Luis Suárez, es van reincorporar ahir a la tarda als entrenaments. La plantilla blaugrana, que va tenir descans el dia de Cap d’Any, va començar ahir a preparar el primer partit del 2018, el que l’enfrontarà al Celta demà dijous, a Balaídos, en l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei.