Decidirà la tornada

Valuós empat del Barça, que s’avança a Balaídos amb un gol del planter Arnáiz || Sisto iguala per al Celta abans del descans, per la qual cosa l’eliminatòria de vuitens es resoldrà al Camp Nou, i Dembélé reapareix per disputar els últims divuit minuts

Els futbolistes del Celta celebren l’empat de Sisto.

Els futbolistes del Celta celebren l’empat de Sisto.EFE

Celta i Barcelona van ajornar fins a la setmana que ve al Camp Nou el desenllaç de l’eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei, a l’empatar (1-1) a Balaídos, en un partit en què el conjunt blaugrana, amb moltes novetats a l’equip titular, va ser molt superior a la segona meitat. Juan Carlos Unzué, tècnic dels gallecs, va traçar el matx amb tota la seua artilleria. L’únic no habitual respecte als partits de Lliga va ser el porter Sergio. Més revolucionari va ser Ernesto Valverde, ja que va situar el jove Arnáiz com a davanter centre, envoltat per Aleix Vidal, Denis Suárez i André Gomes. Sense Messi, Luis Suárez i Iniesta, i alertat de la idea del Celta de buscar la possessió de la pilota, va ficar múscul per afrontar el partit d’anada a Balaídos. Va sortir el Celta sense complexos, amb Lobotka com a brúixola, prest per robar-li la pilota al Barcelona i marcar el ritme del duel. I va intuir que només amb velocitat podria desfer la defensa de l’equip menys golejat de la Lliga. Ho va intentar tot just començar amb una triangulació que no va culminar Iago Aspas perquè Semedo va ser ràpid. El Barcelona va tirar de paciència. No es va alterar davant de l’empenta del conjunt gallec. Sense les clàssiques combinacions electritzants, va llançar un primer avís amb un desdoblament de Semedo per la banda dreta que va finalitzar amb un cop de cap forçat d’André Gomes. Poc després, va tenir la recompensa. Diana del del planter José Arnáiz en un contraatac d’àrea a àrea, amb el Celta descol·locat. La seqüència va tenir tres jugadors. Va recuperar la pilota André Gomes a la frontal de l’àrea, va buscar Denis Suárez, que va avançar a la contra sense ritme messinià. Aquest li va tornar la pilota a André Gomes, que va aguantar fins a trobar la centrada lateral perfecta. El jove de Talavera de la Reina va acompanyar la jugada per la zona central de l’àrea per marcar el gol. Una bona contra, un mal replegament celeste i una diana als quinze minuts de joc (0-1). El gol va desajustar el ritme del Celta, que va perdre el control de la pilota i una marxa del ritme inicial. Però es va recompondre. Va tornar a apuntar sobre la porteria de Cillessen. Sisto, Aspas, Jozabed i Maxi Gómez van dissenyar una jugada amb tiralínies, en la qual, passada a passada, va tenir una primera rematada al travesser d’Aspas i tot seguit una canonada lateral de Sisto que es va convertir en el gol d’empat (1-1). No hi va haver gaires més ocasions en els últims deu minuts de la primera part a Balaídos, tret d’un xut llunyà de Wass per al Celta i un altre de més perillós de Paulinho per al Barcelona.El temps de descans va activar definitivament l’equip d’Ernesto Valverde. Es va apoderar del partit, va imprimir un ritme alt, i amb pressió i empenta va empresonar el Celta. Va crear tres bones ocasions en tot just cinc minuts. Un cop de cap en planxa d’Arnáiz, un error clar de Denis Suárez al rematar sol davant de Sergio una centrada lateral de Semedo i una fuetada des de vint metres de Busquets que va desviar el travesser. El Celta va acusar el cansament, desbordat, a més, pels moviments dels jugadors d’atac del Barcelona. Es va adonar d’aquell moment crític l’entrenador local. Va refrescar l’equip amb Brais Méndez i Emre Mor. Alguna cosa va avivar l’equip gallec. Després de 25 minuts sense atansar-se a l’àrea visitant, Mor es va aproximar dos cops amb perill. Al primer va dubtar en el moment del xut, al segon va vorejar el gol a l’associar-se amb Aspas. Es va acalorar sota la pluja el tram final del duel, amb tirs de Dembéle –va tornar a jugar després de lesionar-se al setembre– i Rakitic per plasmar el domini del conjunt de Valverde, amb xuts perillosos de Maxi Gómez i Aspas quan el Celta va tornar a ser un equip atrevit, i amb un intent final de Sergi Roberto per trencar l’empat amb què va acabar el primer acte de l’eliminatòria.

Ernesto Valverde, entrenador del FC Barcelona, es va mostrar satisfet amb el partit del conjunt davant del Celta i va recordar que malgrat l’avantatge del resultat l’eliminatòria no està decidida.

Valverde va apostar per envoltar el davanter del planter amb Vidal, Denis Suárez i André Gomes

“Sabem del potencial del Celta perquè compta amb grandíssims jugadors, ho ha demostrat avui –per ahir– i al partit de Lliga del Camp Nou. Ara mateix no hi ha favorit perquè tot està pendent de decidir. Hem de ser prudents i els respectem molt perquè ells vindran a jugar-se-la”, va manifestar.

“Ens hem pogut emportar un més bon resultat, però ells també ens han pogut marcar. Ha estat un partit molt disputat, en el qual hi ha hagut molt ritme des de l’inici, ells arriscant amb una pressió molt alta. Al segon temps han anat caient i nosaltres, avançant. Hem pogut resoldre en els primers vint minuts d’aquell segon temps per emportar-nos el partit però no hem encertat i al final ells també han tingut una ocasió per anotar. Tot està per decidir a la tornada”, va afegir el tècnic blaugrana.

“Quan tires la pressió tan alta costa aguantar i més si el camp és tan pesat i perillós. A la primera part ells estaven més frescos però a la segona nosaltres hem estat millor”, va finalitzar Ernesto Valverde després del partit.