SEGRE

Isidre Esteve: "Puc competir al Dakar sense utilitzar les cames"

Isidre Esteve:

Isidre Esteve: "Puc competir al Dakar sense utilitzar les cames"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot lleidatà Isidre Esteve va afirmar aquest divendres que pot competir al ral·li Dakar en igualtat de condicions que la resta de participants sense utilitzar les cames i fins i tot aspirar a quedar entre els vint primers en la categoria de cotxes.

Esteve, que pateix una tetraplegia per un accident de moto ocorregut fa gairebé onze anys, participarà en el seu tretzè Dakar, el seu tercer en cotxes, i correrà aquesta vegada al volant d’un BMW X7 adaptat per controlar l’accelerador i el fre des del mateix volant, i amb un canvi seqüencial.

"Podem competir gairebé a igual nivell que la resta sense utilitzar les cames. El món del motor és el millor exemple de l’esport inclusiu. Persones amb i sense discapacitat competim juntes, en igualtat de condicions i al final som en la mateixa classificació", va destacar.

El pilot català va comentar que l’única diferència entre els competidors del Dakar és el pressupost, "ja que aquesta competició no té sostre de despesa i és una cursa de mitjans, on com més tinguis, més assegurat tens un resultat".

Esteve, que va córrer deu edicions del Dakar a l’Àfrica en motos, va reconèixer que encara continuaria participant en el ral·li més dur del món sobre les dos rodes de no ser per l’accident tingut el 2007.

Va explicar que el més dur de la seua tornada al Dakar després de l’accident van ser les úlceres a la pell que va patir en la seua primera cursa en cotxes el 2009, causades pel temps que va passar al seient del vehicle, el que el va obligar a romandre any i mig en llit per recuperar-se.

Per evitar episodis similars, aquesta vegada compta al seu seient amb un coixí intel·ligent que s’unfla i desinfla automàticament i de manera aleatòria per afavorir la irrigació sanguínia, una patent que començarà a comercialitzar aquest any mitjançant la seua pròpia Fundación Isidre Esteve.

Sobre el Dakar d’aquest any, que parteix aquest dissabte de Lima, el pilot va explicar que "serà molt diferent de les edicions anteriors perquè torna al Perú i tindrà una setmana de dunes i navegació complicada".

"Després hi haurà una segona setmana molt difícil a Bolívia i una zona de l’Argentina que no vam fer l’any passat. Volem ser competitius cada dia, no intentar deixar-nos molts quilòmetres en la pista. I si al final arribem a Còrdova dins dels vint primers serà un bon resultat per a nosaltres", va agregar.

Esteve va assegurar que arriba a aquest Dakar molt ben preparat, tant a nivell tècnic i físic com de quilòmetres en pista, després d’haver participat en el ral·li Baixa Aragó i en el ral·li del Marroc.

"L’únic que vull és millorar. Tenim un projecte i un equip bonic. Volem arribar a dalt i això requereix un temps, però som al camí per arribar allà", va concloure.

El Dakar 2018 parteix aquest dissabte de Lima i recorrerà prop de 9.000 quilòmetres, més de la meitat cronometrats, entre el Perú, Bolívia i l’Argentina fins arribar a la meta situada a Còrdova.

tracking