SEGRE

TENIS SANCIONS

Multes per vestuari sexista al Godó

De 25.000 euros a Schweppes i a l’agència d’hostesses

Un grup d’hostesses durant el torneig Comte de Godó passat.

Un grup d’hostesses durant el torneig Comte de Godó passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inspecció de Treball ha aixecat una acta d’infracció molt greu contra l’empresa Schweppes i l’agència d’hostesses Tote Vignau per assetjament discriminatori per raó de sexe d’un grup de dones contractades per al Trofeu Godó de tenis i que comporta una proposta de dos multes de 25.000 euros.

Aquest organisme dependent de la Generalitat i que vetlla pel compliment dels drets laborals ha decidit proposar aquestes multes a les dos empreses citades després d’escoltar les diferents parts arran d’una denúncia presentada pel sindicat UGT el mes de maig passat.

El sindicat va portar davant d’Inspecció la situació laboral sexista i la falta de protecció de la salut de les vuit dones contractades per l’empresa Schweppes com a hostesses al Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó de tenis.

Durant aquest esdeveniment esportiu, les hostesses van haver de treballar a l’aire lliure vestides amb minifaldilla i màniga curta malgrat que plovia i les temperatures es van situar per sota dels 10 graus. Les hostesses van denunciar que van treballar en aquestes condicions fins i tot quan havien passat la nit anterior amb febre i se sentien malaltes.

A més, Inspecció de Treball també ha requerit el Reial Club de Tennis de Barcelona “perquè garanteixi la coordinació de les activitats empresarials en matèria de prevenció de riscos laborals al Torneig Comte de Godó”.

Les dos empreses contra les quals s’ha aixecat l’acta d’infracció encara poden recórrer la proposta de multa i serà el departament de Treball el que prendrà l’última decisió una vegada valorades les al·legacions. La secretària d’Igualtat i Formació Professional d’UGT de Catalunya, Eva Gajardo, es va congratular de la decisió d’Inspecció i va lamentar que “estem molt acostumats a veure escenes de dones a les quals es posa en situació d’ensenyar carn”.

tracking