SEGRE
Carlos Sainz, durant la sisena etapa del Dakar, en la qual va sumar la seua primera victòria de l’edició.

Carlos Sainz, durant la sisena etapa del Dakar, en la qual va sumar la seua primera victòria de l’edició.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carlos Sainz va sumar ahir la seua primera victòria en cotxes al Dakar 2018 després d’imposar-se en la sisena etapa, entre Arequipa i La Paz. El madrileny va retallar diferències al líder de la categoria, un Stéphane Peterhansel que va entrar en segona posició a 4:06. El tercer lloc en l’etapa va ser per al qatarià Nasser al-Attiyah, que va entrar a poc més de cinc minuts de Sainz. D’altra banda, al tancament d’aquesta edició Isidre Esteve encara no havia creuat la línia de meta, malgrat que en l’únic punt de control de la jornada anava al lloc 35. L’etapa d’ahir va arrancar l’especial del dia a la vora del Titicaca, el llac navegable més alt del món, a 3.800 metres sobre el nivell del mar, que va donar inici als cinc dies d’altura que travessarà el ral·li sobre el territori bolivià. En aquesta etapa, els competidors van abandonar el Perú i van canviar el desert, on van tenir dunes durant cinc dies consecutius, per l’altiplà bolivià, en què correran per pistes de terra.

Kevin Benavides és el nou líder en motos al finalitzar en segona posició la sisena etapa del ral·li, el guanyador del qual va ser el francès Antoine Meo. Benavides, primer argentí que lidera la categoria de motos del ral·li en tota la seua història, va completar els 196 quilòmetres cronometrats de l’etapa a 30 segons de Meo, i prop de tres minuts davant del francès Adrien Van Beveren, que va desbancar de la primera plaça de la classificació general. Joan Barreda va acabar a tres segons de Van Beveren i a tres minuts de Benavides, per la qual cosa ara és a 9 minuts i 33 segons del liderat del ral·li.

Era el 35è en l’únic punt de control de la jornada, encara que al tancament de l’edició no havia arribat

Dani Olivares va ser l’espanyol amb millor resultat en aquesta etapa, a l’acabar en la quarta posició. Gerard Farrés va tornar a quallar una bona actuació a l’acabar a la novena posició del dia.

Per aclimatar-se a l’altitud de La Paz, els participants del Dakar tindran avui una jornada de descans a la capital boliviana abans d’afrontar la segona part del ral·li.

tracking