SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Lleida protagonitzarà la Vuelta

Serà la meta de la divuitena etapa i sortida de la següent, previstes per als dies 13 i 14 de setembre || La ronda sortirà de Màlaga el 25 d’agost i es decidirà a Andorra abans d’acabar a Madrid

Lleida protagonitzarà la Vuelta

Lleida protagonitzarà la VueltaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida es convertirà en una de les principals protagonistes de la Vuelta 2018, ja que és la ciutat que acollirà la meta de la divuitena etapa i serà punt de partida de la següent. Les dos jornades estan previstes per al 13 i 14 de setembre, i el territori lleidatà serà el jutge de la ronda, ja que aquestes etapes precediran la penúltima, que es disputarà de forma íntegra a Andorra i amb final al coll de la Gallina, abans de desplaçar-se a Madrid per a l’etapa d’homenatge al vencedor. La jornada del 13 de setembre arrancarà a la localitat aragonesa d’Ejea de los Caballeros, per arribar a Lleida després de 180,5 quilòmetres de recorregut. Serà una etapa totalment plana, amb els ciclistes entrant a tota velocitat a Catalunya a través d’Almacelles. Al seu torn, l’etapa del 14 de setembre serà una de les decisives, ja que el pilot afrontarà 157 quilòmetres fins a Andorra, amb meta al coll de la Rabassa. Són previsibles els intents de fuga, encara que els líders no permetran que hi hagi grans diferències, ja que tindran la ment posada en l’etapa de l’endemà, ja decisiva.

Onze etapes de mitja i alta muntanya, amb el retorn de Llacs de Covadonga dos anys després, La Camperona, La Covatilla i la Gallina com a cims estrella, i dos contrarellotges, la inicial de Màlaga, de 8 quilòmetres, i la de Torrelavega, de 32,7, integren el pla dissenyat per a la Vuelta 2018.

La divuitena etapa arribarà des d’Ejea de los Caballeros i la següent es desplaçarà fins a Andorra

Deu sortides i nou metes seran inèdites a la pròxima Vuelta, cas de la serra de l’Alfaguara a Alfacar, dotze quilòmetres amb pics del 20 per cent amb revolts de ferradura; el far Estaca de Bares; Les Praeres de Nava a Astúries, amb un percentatge mitjà del 13,5 per cent; i el Balcón de Bizkaia, a la muntanya Oiz, que afegeix la duresa de les costes al paviment de formigó. Com va passar a l’edició precedent amb l’Angliru, escenari de l’atac i triomf d’Alberto Contador en la seua última Vuelta a Espanya, el coll de la Gallina d’Andorra i les seues rampes de fins al quinze per cent, oferirà una última oportunitat als escaladors en el pròleg de l’arribada del jersei roig al passeig triomfal pel passeig de La Castellana de Madrid.

tracking