SEGRE

COMPETICIONS ESQUÍ DE MUNTANYA

Campions contra l'article 155

Els esquiadors catalans van participar en l’Estatal de curses verticals de Boí sense els colors de la senyera com a protesta || Domini en cronoescalada i esprint, amb nou medalles absolutes

Clàudia Galícia i Oriol Cardona, al podi de la cronoescalada del Campionat d’Espanya de Boí.

Clàudia Galícia i Oriol Cardona, al podi de la cronoescalada del Campionat d’Espanya de Boí.FEDME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els esquiadors catalans van participar en el Campionat d’Espanya de curses verticals d’esquí de muntanya del cap de setmana passat a Boí sense lluir els colors de la senyera, com a protesta per la situació política en la qual es troba Catalunya i per l’empresonament d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Alguns dels esquiadors també van lluir el llaç groc per reivindicar la llibertat dels presos. De fet, els participants catalans es van inscriure a títol individual com a representants dels seus clubs, tal com van confirmar la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya (FEDME) i la Catalana (FEEC). Lluís Giner, director tècnic de la FEDME, va afirmar que “a ells els interessava competir, perquè era una prova que els atorgava punts de cara a les seleccions internacionals”.

Després del Campionat d’Espanya individual, que es disputarà a Candanchú el dia 3 de febrer, es formarà l’equip que participarà en l’Europeu d’Itàlia i els esquiadors catalans tornaran a competir a títol individual. “No té res a veure una cosa amb l’altra. Els esquiadors catalans estan pendents que els seleccionem. Els encanta participar en un Europeu, un Mundial o una Copa del Món. És fonamental per al seu creixement esportiu”, va manifestar Giner.

Alguns dels esquiadors catalans també els van lluir per reivindicar la llibertat dels presos

De fet, Catalunya aportarà la major part d’esquiadors a la selecció, ja que va dominar amb contundència l’Estatal del cap de setmana a Boí. Oriol Cardona, de l’Ski Club Camprodon, va guanyar tant en la modalitat de cronoescalada com en esprint, i per la seua part en categoria femenina es van repartir les victòries Clàudia Galícia i Marta Garcia, les dos del Cerdanya Skimo Team.

Marc Pinsach, de la Colla Excursionista Cassanenca, va ser medalla de plata en cronoescalada, al davant del madrileny Antonio Alcalde, i va repetir posicions en esprint. En aquesta modalitat, Clàudia Galícia i Júlia Casanovas, també del Cerdanya Skimo Team, van completar un podi íntegrament català al darrere de Garcia. En total, van ser nou les medalles absolutes per a Catalunya.

tracking