HOQUEI SOBRE PATINS OK LLIGA

Bany de realitat per a l'ICG Lleida

L’ICG Lleida sucumbeix a la pista de l’Alcoi quatre dies després de la classificació europea || Els lleidatans, molt desencertats, pequen d’ansietat i encaixen la quarta derrota seguida a la Lliga

Darío Giménez no va tenir sort en atac i va fallar una pena màxima a la segona meitat.

L’ICG Software Lleida va sortir ahir d’Alcoi amb una severa golejada (6-3) en un partit que va fer mèrits per emportar-se, almenys, un empat, però va pecar d’ansietat en moments claus. Els lleidatans encadenen, quatre dies després de segellar l’accés a quarts de la Copa CERS, la quarta derrota en Lliga. El quadre llistat no va entrar gaire bé al partit i va deixar que l’Alcoi portés la iniciativa en el joc. Després d’uns primers minuts de tempteig, els alacantins van tenir la primera ocasió clara per trencar l’empat inicial gràcies a una falta directa provocada per l’exclusió de Jordi Creus als deu minuts. No obstant, la sort es va posar del costat lleidatà i Maximiliano Oruste va enviar la bola al travesser. Encara en inferioritat numèrica, l’Alcoi en va treure profit per situar-se al davant. Aquesta vegada l’argentí no va fallar i va aprofitar una assistència de Cañellas per batre Lluís Tomàs. El gol va deixar un mica tocat l’ICG, que cinc minuts després encaixaria el segon, obra d’un vell conegut, el lleidatà Roc Llisa (2-0), que està cedit aquesta temporada pel Llista. Era necessària una reacció immediata i aquesta va arribar de la mà d’un altre de transalpí, Roberto Di Benedetto, que de fort tret va batre Marc Grau per retallar distàncies al marcador (2-1) abans d’arribar al descans.

A la tornada dels vestidors el partit va embogir, amb tres gols en tot just un minut. Els dos primers van caure del costat de l’Alcoi. Matías de falta directa i de nou Oruste, que firmava el seu hat-trick particular, posaven el duel molt costa amunt per als de Folguera (4-1). Però com va passar després del 2-0, els llistats van treure l’orgull i Jordi Creus situava 38 segons després un esperançador 4-2. El desavantatge encara hauria pogut ser inferior, però Darío Giménez fallava poc després un penal. L’argentí, no obstant, es va treure l’espina al cap de poc servint el 4-3 a Roberto Di Benedetto, que ficava de ple l’ICG en l’enfrontament. Faltaven encara 12 minuts i l’ICG va lluitar per salvar, almenys, un empat. Ocasions va tenir per aconseguir-ho, fins i tot per capgirar el marcador, però no va estar gens encertat. Sí que ho va estar el rival, que va sentenciar amb el 5-3 d’Arnáez a tres minuts del final. En el tram final, Giménez va enviar una falta directa al pal i Oruste va tancar el seu festival amb el 6-3.

La paeria insta l'icg a pedir la final four de la copa cers

L’ICG Software Lleida ja té l’aval de la Paeria per sol·licitar l’organització de la Final Four de la Copa CERS d’hoquei sobre patins en cas de disputar-la. El club, que en les pròximes setmanes jugarà els quarts de final davant del SC Tomar portuguès, s’estava plantejant licitar per ser la seu de la fase final en cas d’aconseguir el bitllet, una possibilitat que el mateix president, Enric Duch, va reconèixer a SEGRE dilluns passat. “No ho descartem en absolut. Si ens classifiquem, és una cosa a valorar perquè seria una gran oportunitat portar aquesta competició a Lleida”, va indicar el màxim mandatari llistat.

Ahir, l’alcalde, Àngel Ros, després de conèixer les intencions de l’ICG, es va posar en contacte amb Duch per instar-lo que sol·licités la Final Four, comprometent-se a ajudar econòmicament en l’organització. “És un esdeveniment que portaria equips de gran nivell i suposaria pernoctacions als hotels de Lleida, la qual cosa és molt beneficiosa per a l’economia de la ciutat. Des de la Paeria sempre s’ha fomentat l’organització d’esdeveniments d’aquest nivell internacional, com les etapes que tindrem aquest any de la Vuelta a Espanya i ajudarem en el que faci falta per aconseguir-ho”, va apuntar l’alcalde a SEGRE.

En cas de classificar-se, l’ICG tindria com a rivals per aspirar a ser la seu els portuguesos i el Voltregà, en cas de passar, ja que els italians no podrien optar a l’haver organitzat l’edició de l’any passat.