Nova derrota del Barça, sense opcions de 'play-off' a Europa

El València el va igualar a sis victòries en un duel molt seriós

Adrien Moerman  llança a cistella davant d’Aaron Doornekamp.

Adrien Moerman llança a cistella davant d’Aaron Doornekamp.EFE

El València, molt evolucionat en el joc, es va endur la victòria al duel amb un tenaç però bàsic Barcelona al qual iguala a l’Eurolliga amb sis victòries. El València va arrancar mes intens en defensa, fet que li va permetre robar algunes pilotes a un dubitatiu Barça i córrer i va acabar el quart amb una còmoda renda (22-14). El Barcelona va millorar amb la rotació, tot i que el retorn a la pista de Dubljevic va tornar a ampliar el repertori dels locals i complicar-li la defensa. Només Heurtel va impedir que l’avantatge se n’anés per sobre dels 10 punts al descans (43-36). Va sortir endollat en atac el Barça a la segona meitat i el despertar de Pau Ribas li va permetre atordir el València, però nodrint de pilotes Dubljevic al pal i amb els punts de Rafa Martínez, els locals van sortir del pas. La fam en el rebot d’atac va permetre al València insistir en els llançaments de tres i tot i que no va tenir bon percentatge, els encerts van minar la moral d’un Barça que sols anotava de mà d’Oriola (62-59). Les defenses es van endurir, els canells es van encongir i van ser San Emeterio i Van Rossom els que van trencar el bloqueig i van alimentar de nou el marcador del València. Sito Alonso va començar a jugar les últimes cartes. Vidorreta va aguantar el pols unes accions però va haver de recular perquè el Barça es va animar. Unes passades a Rafa Martínez i un triple de Sanders van donar una última opció als visitants (75-72). Però el València va mantenir la calma i no va fallar des de la línia de tirs lliures. San Emeterio va donar tranquil·litat als locals i una fallada de Navarro va deixar sense opcions un Barça que continua negat a Europa.