SEGRE

DEPORTES_LUNES

Nadal seguirà número 1 passat l’Obert d’Austràlia

El mallorquí segella el pas a quarts davant Diego Schwartzman || No jugarà la primera eliminatòria de la Davis contra Gran Bretanya

Rafa Nadal celebra el triomf aconseguit ahir a l’Open d’Austràlia.

Rafa Nadal celebra el triomf aconseguit ahir a l’Open d’Austràlia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rafa Nadal es va classificar ahir per als quarts de final de l’Obert d’Austràlia al desfer-se en gairebé quatre hores de Diego Schwartzman per 6-3, 6-7 (4), 6-3 i 6-3. El mallorquí campió a Austràlia el 2009, 2012, 2014 i 2017 s’enfrontarà per un lloc a les semifinals amb Marin Cilic, que es va imposar a Pablo Carreño per un ajustat 6-7 (2), 6-3, 7-6 (7) i 7-6 (3). D’altra banda, amb aquest resultat, el mallorquí s’assegura marxar d’australia continuant com a líder del rànquing mundial. Per la mateixa part del quadre de Nadal, Grigor Dimitrov va eliminar l’últim representant australià del torneig, Nick Kyrgios, per 7-6 (3), 7-6 (4), 4-6 i 7-6 (4). El tenista búlgar, semifinalista l’any passat davant de Rafa Nadal, es va imposar a Kyrgios en un dur partit que va durar tres hores i 26 minuts.

L’australià va anotar trenta-sis serveis directes, va reaparèixer amb força al guanyar el tercer set, però no va saber mantenir la seua concentració al desempat del quart, que Dimitrov es va anotar amb un gran drive.

D’altra banda, Rafael Nadal va confirmar a Melbourne que no participarà en el primer enfrontament de la Copa Davis, contra Gran Gretanya, encara que està disposat a “ajudar” més endavant en altres eliminatòries. “He hagut de deixar de jugar a Abu Dhabi i a Brisbane i no puc fer canvis dràstics de superfície”, va declarar el de Manacor.

tracking