Remuntada

El Barça, amb gols de Luis Suárez i Messi, passa a semifinals al derrotar l’Espanyol per 2-0 en un partit en el qual va debutar Coutinho amb molt bones sensacions || Els blaugranes van dominar però els blanc-i-blaus van mantenir oberta l’eliminatòria

Luis Suárez celebra el gol que igualava en aquells moments l’eliminatòria.

Luis Suárez celebra el gol que igualava en aquells moments l’eliminatòria.EFE

El FC Barcelona es va classificar ahir a la nit per a les semifinals de la Copa del Rei i avui estarà (13.00) al bombo del sorteig al costat de València, Sevilla i Leganés, aquest últim botxí del Reial Madrid. El conjunt blaugrana va remuntar al Camp Nou l’1-0 advers de l’anada amb un triomf per 2-0 amb gols de Luis Suárez i Messi en un duel marcat pel debut oficial de Philippe Coutinho, el fitxatge més car de la història blaugrana, que va deixar molt bones sensacions i va intervenir molt en el joc durant els poc més de vint minuts que va jugar.

Una altra vegada va ser bàsic Lionel Messi, encara que en aquesta ocasió més per la seua lluita i fe que per la seua tremenda qualitat tècnica. Leo va ser el millor exemple que el Barça vol aquesta Copa, que no renuncia a res. No va tenir ocasions l’Espanyol per inquietar el Barça però l’ajustat marcador, el fet de saber que un gol periquito donava el pas als blanc-i-blaus, va mantenir alerta els locals. Sense perdre el control del joc, i amb un cop de cap al pal de Leo Messi i una doble gran parada de Pau López inclosa, el Barça va amarrar la pilota i amb això el bitllet a les semifinals.

L’equip barcelonista va anotar els dos gols abans de la mitja hora de joc davant d’un rival defensiu

Els de Valverde coneixeran avui el seu rival, que sortirà de València, Sevilla i el sorprenent Leganés

Coutinho va debutar i va fer de les seues, demostrant que sap aguantar la pilota amb qualitat i associació. Messi, més enllà del seu gol i del pal, va estar còmode i liderant. Van ser dos dels protagonistes al costat de Pau, clau en aquestes dos parades ja amb 2-0 al marcador, davant de Suárez i Rakitic, perquè si els seus companys haguessin marcat hauria sigut l’heroi del pas espanyolista.

Però aquesta vegada a l’Espanyol no li va sortir el pla. Un 4-1-4-1 defensiu no els va fer aguantar el tipus i malgrat que el marcador es va aturar en el 2-0 no van poder més que estirar línies però sense ser perillosos. Només una possible agafada de Jordi Alba a Gerard Moreno va donar una mica d’espurna a l’Espanyol, que va posar a prova Cillessen amb algun xut sense perill. En canvi, l’inici fulgurant del Barça sí que va valer per marcar i per remuntar. Nou minuts va tardar el FC Barcelona a igualar l’eliminatòria. “Uruguayo, uruguayo”, va cantar el Camp Nou perquè l’autor del gol va ser Luis Suárez, que acabava de ser amonestat, rematant en planxa i lliure de marca una gran centrada d’Aleix Vidal després d’una jugada per la banda dreta i arran d’una pèrdua d’Aarón i passada de Messi.

No gaire després, en el minut 25, va arribar el 2-0 per via de Messi en una jugada afortunada, per un rebot a Naldo que va despistar Pau López, però buscada per l’argentí. La remuntada va arribar per la fe del 10, que després de perdre una pilota va anar a buscar-la de nou per recuperar-la i disparar a porta. Com davant del Celta, el Barça va sortir en bloc i li va valer.

La gran primera part del Barça va incloure un domini absolut de la pilota. A l’Espanyol no li duraven gens les possessions, regalava la pilota i era incapaç de connectar a dalt amb Gerard Moreno, que només va poder posar a prova el meta holandès del Barça en una ocasió. I així va seguir el guió a la segona part, encara que amb un Espanyol pujant línies progressivament i els blaugranes gaudint de més ocasions.

Baptistao, que va entrar en el descans per Darder, va tenir una ocasió en el 51, un xut molt fluix, i no va tornar a aparèixer. Moreno va intentar una tisora, sense èxit, com tampoc va tenir ja més encert un Messi que primer, de xut llunyà i potent ajustat al pal, va obligar Pau a lluir-se. I va ser el porter blanc-i-blau qui va salvar els seus momentàniament, donant-los esperances, quan una doble gran parada, primer a tret de Luis Suárez a boca de canó i després estant ràpid per aixecar-se i aturar el xut d’Ivan Rakitic, va mantenir el 2-0. Jugada iniciada en combinació de Messi amb Coutinho.

El derbi va ser l’escenari ideal per al debut de Philippe Coutinho. Al Camp Nou, davant de la nova afició, que li va brindar una primera ovació i va cantar amb “oes” les seues primeres passades, el brasiler va quallar una gran actuació. Tranquil, encertat en la passada i oferint detalls de la seua qualitat.