El Madrid frena la caiguda

Suma la segona victòria consecutiva en Lliga després de l'eliminació de Copa || El lleidatà Estrada Fernández xiula dos penals que Cristiano transforma

Keylor Navas agafa la pilota davant del davanter del València Santi Mina durant el partit d’ahir.EFE

El Reial Madrid es va emportar ahir els tres punts de Mestalla gràcies a una contundent victòria (1-4) amb dos gols de Cristiano Ronaldo des dels onze metres a la primera part i dos estètics gols de Marcelo i Kroos en els instants finals. Els locals, descontents amb l'àrbitre lleidatà Estrada Fernández en el primer temps, no van saber aprofitar l'escomesa a l'inici de la segona meitat i van acabar pagant la falta de punteria.

El matx va començar sense dominador clar, amb més intensitat que futbol, i els dos equips buscant sortides veloces. En una d'aquestes, una combinació entre Marcelo i Ronaldo acabava amb el portuguès caient a l'àrea per falta de Montoya. Estrada va assenyalar el punt de penal i el 7 avançava els visitants al quart d'hora (0-1). També des dels onze metres va arribar el segon gol merengue, més dubtós. Cristiano no va perdonar i va posar terra pel mig (0-2).

Amb la grada enfurismada amb Estrada, Rodrigo va tenir la més clara per als seus a un minut del descans, però la seua rematada a porteria buida se'n va anar per dalt. Una vegada més, els de Zidane van abaixar el ritme i el conjunt xe va assumir el domini. Els de Marcelino es van abocar sobre l'àrea blanca i van trobar la recompensa al cap de Santi Mina, que retallava distàncies a la sortida d'un córner. L'assetjament no va cessar i només un miraculós peu del tico després d'un xut de Parejo va evitar l'empat. Amb l'entrada d'Asensio i Lucas, el Madrid va contenir l'ímpetu local i, al final, dos espurnes de qualitat de Marcelo i Kroos van sentenciar i van posar l'1-4 final.

Amb aquesta victòria, el Madrid canvia la tendència de les últimes setmanes, gira full de l'eliminació de Copa i es queda a només dos punts del València, amb un partit menys.